Çevre Etki Değerlendirilmesi Raporu

Üyeler Görebilir
ÇED raporu arıyorum okulda sunmak için internette biraz araştırma yaptım ama bulamadım. Hocamız son 5 seneden olması gerektiğini söyledi. Yardımcı olabilecek biri olursa çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler :)

Üyeler Görebilir
@hafssse

Ya burada duyurular kısmına bakıyorum fakat çed raporunu nasıl indirip göreceğim onu bulamadım

Üyeler Görebilir
@merversonmez
Mesela şu linkten örnek vereyim:
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!

PTD Dosyası yazan kısma tıkladığınızda indirebilirsiniz. ÇED RAPORU değil de onun ismi Proje Tanıtım Dosyası (PTD) ve Nihai Proje Tanıtım Dosyası olarak geçer.

Üyeler Görebilir
@merversonmez

Öncelikle bir Proje Tanıtım Dosyası, yetkilendirilmiş kuruluşça hazırlanır. Eğer Çevresel Etki Değerlendirmesi yönetmeliğine göre Ek - 1 kapsamında yer alıyorsa Bakanlığa, Ek - 2 kapsamında yer alıyorsa İl Müdürlüğüne sunulur. Sonra aynı raporun E-ÇED sistemi üzerinden sunulmasını isterler. Linkte verdiğim gibi, rapor onaylandıktan sonra adı artık Nihai Proje Tanıtım Dosyası olur. Karar aşamasını aştıysa, uygun bir dosya anlamına gelmektedir. Sizin bu linkten indirmiş olduğunuz da, uygun bir PTD'dir.

Üyeler Görebilir
@merversonmez
Sunum için kısa bir süren varsa ek 2 daha fazla süren varsa ek 1 kapsamına giren bir rapor seçebilirsin. Ek 1 daha kapsamlı bakanligin belirlediği özel formatta hazırlanıyor. ?

Üyeler Görebilir
@hafssse
Çok teşekkür ederim yardımlarınız için gerçekten :) Bu dosyalara tıkladığımda sayfaya ulaşılamıyor diyor dün böyle bir sorun yoktu ama bugün göremiyorum.