Çevre Izni Yenileme Hk

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Oze
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Üyeler Görebilir
Arkadaslar Merhaba, atıksu konulu izne tabi bir tesisin gfb süresi dün itibariyle doldu ve başvuru henüz yapılamadı. Görevli değişikliği sebebiyle üçüncü numune yeni alındı çünkü ve sonucu gelmedi. İlk izin başvurusu idi. Şu durumda nasıl bi yol izlemeliyim sizce ? Bi gün bile geçmiş olsa başvuru yapamıyor muyum sistemde eksik de olsa başvuru yapmayı düşündüm çünkü ?

Üyeler Görebilir
@Ozgebilgic6526

Biraz geç kalmışsınız konuyu açmakta, keşke dün açsaydınız. Su alımı geciktiyse dahi, yapmanız gereken şey "SON BAŞVURU GÜNÜ" eksik de olsa dosyalarınızı yüklemekti. Başvuruyu değerlendirmek için 60 gün süreleri olacaktı, sizin de eksikliği gidermek için 90 gün süreniz olacaktı. Dolayısı ile tüm dosyaları yetiştirecektiniz. Maalesef şu an yapacağınız bir şey yok, süre dolduysa tekrar GFB süecinden başlayacaksınız.

Üyeler Görebilir
Bknz.
- ekmak alabilir miyim?
+ malesef yok.
- Hiç mi yok ?

şaka bir yana üzülerek söylüyorum ama son günü 1 gün yada 170 gün geçmesi fark etmiyor. gfb'den başlayacaksınız. benim de başıma geldi.

Üyeler Görebilir
@Ozgebilgic6526

Yeni sistemde hiç denemedim ancak eski sistemde böyle bir hata yaptığınızda "Başvuru Başlatamazsınız" tarzında uyarı geliyordu. Muhtemelen bunda da aynı hatayı verecektir. Yalnız, GFB'nizin süresine 50 gün eklendiği hâlde mi doldu? Çünkü EÇBS geçiş sürecinde sistem kapalı olduğundan tüm belgelere 50 gün eklediler. Buna rağmen süreniz geçtiyse, tekrar ediyorum en baştan yani GFB'den başlayacaksınız. Evraklarınız hazırsa elinizi çabuk tutmanızı öneririm.

• Beğen
Tepkiler: Oze
Üyeler Görebilir
Aynı şey benim de başıma geldi. Eski sistem üzerinden başvuru başlatamadan ECBS entegrasyon sürecine girdik. Şu an GFB üzerinden 56 gün geçmiş bulunuyor ve sistem üzerinde 'kapsam hatası' problemi çıktığından halen başvuruyu onaylayıp işlemi tamamlayamıyorum. Taslak başvuru olarak görünüyor. Böyle bir durumda olan başka kimse var mıdır?
Herkese kolaylıklar.

Üyeler Görebilir
@Ozgebilgic6526
başvuru yaptığınız gün, saat ,dakika ve saniye bile önemli. Bakanlığın bu konuda duyurusu vardı bununla ilgili.

• Beğen
Tepkiler: Oze
Üyeler Görebilir
@Cem Yılmaz
Hayır 50 gün eklenmeden dolduğunu söylemiştim. bu 50 gün gfb den itibaren 50 gün mü yoksa belli bir tarihten sonra 50 gün mü ? Öyleyse süper olacak konuyla ilgili bilgim yoktu, teşekkürler.

Üyeler Görebilir
Benimde çevre izni başvuru sürem geçtiği halde yeni sistemde de akataramadığım geç başvuru yaptım ve onaylandı dekont isteği geldi . @Zeynep Orhun bende de kapsam hatası veriyordu yeterlilik kısmından firmalara tıklarsanız kapsam diye bir şey var ordan kapsamı seçtiğinşzde düzeliyor ve başvuru yapılabiliyor .

Üyeler Görebilir
Ben sistem üzerinden çevre görevlisi ekranımdan tekrar uygunluk yazısı başvurusu açtım, mevcut belgem var butonunu tıkladım
daha önceden sunmuş olduğum tüm belgeleri ve evrak olarak almış olduğum il müdürlüğü uygunluk yazısını yükledim. sistem ancak mobil imza butonunu aktive etti. bunu tamamladıktan sonra 1 aydır taslak durumunda bulunan izin başvurusunu hata çıkmadan tamamlayabildim. şu an il çevre üzerinden kontrol ettirmeye çalışıyorum ama il çevre müdürlüğü sistemi açamıyor. :(

@Cem Yılmaz
50 gün bilgisi nerede mevcut paylaşabilir misiniz? şu an için 56 gün sonra başvuru yapmış görüyorum. 50 iş günü müdür yoksa 50 gün müdür bilgi verebilir misiniz?

Üyeler Görebilir
eski sistemde çevre izin lisans başvurus yapmıştım, eçbs sisteminde e-izin de bu şekilde görünüyor fakat il çevre dekont isteği yolladığı halde göremiyorum , sorun ne anlamadım böyle bir durum yaşayan var mı mail atıyorum cevap yok tabiki ne yapacağımı şaşırdım

Ekli dosyalar

• izin.png
    izin.png
    52.5 KB · Görüntüleme: 30