Çevre Yönetim Birimi

Üyeler Görebilir
Günaydın,

Fabrikamızda çevre yönetim birimi kurmak istiyoruz. 2 çevre mühendisiyiz ve ikimizde daha önceden bir danışmanlık tecrübesine sahip değiliz. (Arıtma ile ilgileniyoruz)

Yıl başı itibariyle var olan danışmanlığı iptal edip, yönetim birimi kurulması kararlaştırıldı.

Bu kapsamda yanlış birşey yapmamak ve gözden kaçırmamak adına elinizde yer alan check list tarzı dokümanlar varsa paylaşmanızı rica edeceğim :) (Özellikle ecsb sisteminin kullanılması hakkında)

"ÇEVRE GÖREVLİSİ, ÇEVRE YÖNETİM BİRİMİ VE ÇEVRE DANIŞMANLIK FİRMALARI HAKKINDA YÖNETMELİK" elimizin altında. İncelemelere başladık.

Sizlerden gelecek tavsiye ve bilgilendirmelere çook açığız :) Şimdiden teşekkürler.

Üyeler Görebilir
Merhaba,

Tesiste çevre yöetim birimi kurmak istiyoruz. Bunun için de gerekli tüm şartlar sağlanıyor. Ancak şöyle bir sorum olacak, 3 yıl tecrübeli çevre mühendisi kısmi zamanlı olarak başka yerde de çalışıyor. Farklı bir yer de çalışması çevre birimi kurma konusunda sorun yaratır mı ?

Üyeler Görebilir
cevaplama için teşekkürler, ancak sürekli istihdam zaten var tam zamanlı olarak çalışma gözüküyor, başka bir tesiste LPG sorumlu müdürlük işlemi yapılıyor yine de sorun olur mu ?

Üyeler Görebilir
@vedatsrky

Onun da cevabı Bakanlık sitesinde yer almaktadır:

Çevre Görevlisi.JPG

Siz bir firma bünyesinde iş güvenliği uzmanlığı, sorumlu müdür v.s. yapabiliyorsunuz. Ama bir firma bünyesinde tam zamanlı çalışırken, başka bir firmaya kısmi zamanlı hizmet veremiyorsunuz.