Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
arkadaslar merhaba çevre görevlisi ve iş güvenliği uzmanı aynı anda yapabılıyormuyuz sıkıntı var mı ? Daha önce açılmış bu konu ama yürürlükte değil denmiş güncel durumda engel teşkil edermi ?
Yapabilir yapmasına da, bu konuda benim en çok merak ettiğim şey, SGK'da hangi meslek üzerinden gösterileceği veya gösterilmesi gerektiği İş Güvenliği Uzmanlığı'nda da, Çevre Görevlisi'nde de mesleğin yapıldığı gün sayısı önemli
sgk da isg uzmanı olarak gözükme zorundasınız, bu nedenle sgk da isg uzmanı olarak giriş yapılmalı. Entegre çevre bilgi sisteminde ise çevre görevlisi olarak gözükeceksiniz zaten, sgk için sorun olmayacaktır, diye düşünüyorum.
sigortada çevre mühendisi olarak görünüp görünmemesinin bir önemi yok, çalıştığınız firmanın entegre çevre bilgi sisteminde çevre mühendisi/görevlisi olarak atamanızın olması tecrübe gün sayımı için yeterli. Fakat isg için sigortada ne yazmalı onun hakkında bir bilgim yok.
@cgdm sonuçta işe giriş belgesini süs olsun diye yüklememizi istemiyorlardır atama yaparken (tam zamanlı ÇMden bahsediyorum, danışmanlıkta nasıl bilmiyorum)
@Oğuzhan Keskin Yani sadece orada çalıştığımızı anlamaları için isteniyorsa herhangi bir çalışanı da atayabiliriz miyiz demek istedim. Naçizane bana pek mantıklı gelmiyor da?
@Büşra Mülayim Eğer bir tesiste hem çevre hem isg hemde tehlikeli madde güvenlik danışmanlığı yaptığınızı varsayarsak ve İSG içinde sigortada kesin gözükmesi gerekiyorsa. Çevre mühendisi olarak veya tmgdci olarak çalışmanız imkansız olacak(yani tecrübe saymayacak, tecrübe saymayı sıkıntı etmezseniz çalışabilirsiniz). Bundan dolayı entegre çevre bilgi sisteminde gün sayması için firmanın entegre çevre bilgi sisteminde ekli olmanız lazım sigorta girişinizin ne olduğu önemli değil.
Sigorta girişi bekçi vb. bişey yazan çevre mühendisinin entegre çevre bilgi sisteminde gün saydığını gördüm.(firmanın entegre çevre bilgi sisteminde tam zamanlı çevre görevlisi olarak görünüyordu)
Hatta şöyle birşey var entegre çevre bilgi sisteminize siz giriş çıkış tarihlerinizi ekleyin boşta bir evrak yükleyin gene gün(tecrübe) sayıyor Ama bir denetim zamanı bunun tespiti yapılırsa baş ağrıtabilir orasıda ayrı bir konu
Bu site, içeriği kişiselleştirmek, deneyiminize uyarlamak ve kayıt olmanız durumunda giriş yapmanızı sağlamak için yasal düzenlemelere uygun çerezler (cookies) kullanır.
Bu siteyi kullanmaya devam ederek, çerez kullanımına izin veriyorsunuz.