İş Seçimi Konusunda

Üyeler Görebilir
Bir konuda sizlerin fikrini almak istiyorum. Durum şöyle ki:

Senaryo 1:
Hali hazırda yurt dışı ortaklığı olan enerji sektöründe saha izleme ve ÇED çalışmaları yapan bir firmada çalışıyorum. Sonbahar döneminde bu tesislerden birinin saha keşif çalışmaları için Arabistan'a gidip gelmeye başlayacağım ve bu yaklaşık 1 yıllık bir süreç. Maaşım ise 4k TL civarında. Firma büyüme potansiyeline sahip ve ilerleyen dönemlerde belli ki kariyerim adına bana epeyi kazancı olacak başka çalışmalara da gireceğim.

Senaryo 2:

Büyük bir inşaat firmasının Rusya'da şantiye şefliği pozisyonunda çalışacağım. Bu proje 2 yıl sürecek ve yaklaşık 2k $ maaş alacağımı tahmin ediyorum. Döndüğümde de bu şirkette çalışmaya devam edeceğim söylendi. O da kariyerim adına özellikle CV de güzel durucak bir firma olacak.

Sizce hangi senaryo daha mantıklı ?

Üyeler Görebilir
Enerji sektörü küresel boyutta revaçta olsa da ülkemiz politikaları malumlarınız olduğu üzere sürdürülemez ve plansız inşaata yönelik olduğu için bende Rusya öneriyorum. Hem ekonomik olarak, hemde daha büyük bir sektör tecrübesi edinebilmeniz açısından Rusya daha mantıklı gibi duruyor :)

Üyeler Görebilir
Kardeş hangi firma bu Rusya'da şantiye şefine 2 bin dolar veriyor? O parayı tecrübesiz teknik eleman alır o şantiyede ancak. 6-7 bin dolardan aşağıya başlatıyorlarsa hiç gitme. Yada yanlış söylüyorsundur belkide şantiye şefi değilde saha mühendisi olarak gideceksindir. O şartlarda bile en az 4 bin dolar verirler. Düşünmek bile boşa zaman kaybı genç yaşta şantiyelerde tecrübe ve para kazanacaksın ki ileride rahat edesin.

Üyeler Görebilir
Öncelikle yorumlarınız için teşekkür ederim hepinize. @Zoransavic İnşaat firması Rönesans, İSG mühendisi olarak alacaklarını söylediler ancak benzeri pozisyonda giden arkadaşlar santiye sefi gibi calıstırıldıklarını söylediler yani az paraya çok iş olayı orda da bir şekilde devam ediyor sanırım.

Üyeler Görebilir
tamam o zaman normal, yeni başlayan isg mühendisi için 2 bin dolar aslında iyi para, yaklaşlık 10 bin tl yapar. Fakat rönesans kurumsal bir firma, isg elemanına başka işler yaptırılıyorsa bu oradaki şantiyenin yöneticilerinden kaynaklanıyordur. İşin yetiştirilebilmesi ve finansal tedbirler adı altında çoğu zaman şantiyelerde bu tarz durumlar ortaya çıkmakta. Firma merkezi ise böyle durumlarda şantiye yönetimine karışmamayı tercih eder genelde. Sonuç olarak en doğru seçim yinede bu bence.