• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Haberler 12 bin litre mazot marmara denizi’ne sızdı

Akaryakıt tankerinden sızan mazot Marmara Denizi’ni kirletti. Temizlik çalışmaları devam ediyor.​

1717505037000.png

Tekirdağ’ın Marmaraereğlisi ilçesinde, bir akaryakıt tesisine yakıt almak için yanaşan tankerden 12 bin litre mazot denize sızdı. Olay, Cumartesi günü Kamaredere Mahallesi’nde gerçekleşti. Yakıt yüklemesi sırasında bağlantının kopmasıyla gemi yan yatarken, büyük miktarda mazot denize döküldü.

ACİL MÜDAHALE VE CEZAİ İŞLEMLER​

Olayın hemen ardından Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Tekirdağ Liman Başkanlığı ekipleri limana sevk edildi. Yapılan incelemelerde denize yaklaşık 12 bin litre mazot sızdığı tespit edildi. Çevreye zarar veren bu olay nedeniyle, tankerin bağlı olduğu firmaya 12 milyon 600 bin lira ceza verildi.

TEMİZLİK ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR​

Liman yetkilileri, denize dökülen mazotun temizlenmesi için gerekli önlemleri aldı ve temizlik çalışmaları başlatıldı. Ekipler, denizin daha fazla kirlenmesini önlemek ve mevcut kirliliği temizlemek için yoğun çaba harcıyor.

Bu çevre felaketi, Marmara Denizi’nde ciddi bir kirliliğe yol açarken, bölgedeki ekosistemin korunması için hızlı ve etkili müdahale büyük önem taşıyor.

Kaynak:
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
Üst