20 01 38 atık kodlu ahşap

Üyeler Görebilir
merhaba arkadaşlar,

tesise üretim artığı hurda tahta kabul edilmiş sanayi kuruluşundan. bunun atık kodunu 200138 olarak işlem yapılması gerekmektedir. Fakat sanayi kuruluşunun analiz raporu yoktur. Nasıl bir yol izlemem gerek sizce?

Üyeler Görebilir
@Evrem Yeşil Selamlar,Bu kodun öncelikle firmanızın kabul kodları arasında bulunması gerekiyor tehlikesiz atık olduğu için analiz raporuna gerek yok diye biliyorum. Alındığına dair faturanın olması ve 200138 ( 200137 dışındaki ahşap ) Tehlikesiz atık olarak Çevre bilgi sistemine işlenmesi gerekiyor.

Üyeler Görebilir
@Evrem Yeşil
Üstadım ben senin yerinde olsam il cevreden görüş alırdım. Bu tür atiklarda analiz raporu istiyorlar tehlikesiz atik olduguna dair. Gerekirse atiktan numune alarak siz yaptirin analiz.

Üyeler Görebilir
@Evrem Yeşil

Tesisinize bunu alırken analiz ile beraber almanız gerekirdi, şuan sanayiciden de bunu talep edemezsiniz, ben size verdim gitti benden çıktı der.

Üyeler Görebilir
bende bir soru sormak istiyorum firmamız dışarıdan palet almakta ve ürettiğimiz ürünleri baska firmalara satmaktayız beyan etmemiz gerekmi paletlerde durum nedir?

Üyeler Görebilir
2016 yılında kullandınız palet miktarını Şubat ayı sonuna kadar piyasaya süren olarak ambalaj bilgi sisdeminden bildirmeniz gerekir ve yükümlülüğünüz kadar belgelendirme de yapmalısınız. @mcelebi