açık öğretim öneri

Üyeler Görebilir
herkese merhaba, güncel öneriler olmadığından dolayı tekrar sormak istedim.
açık öğretim fakültesinde meslek hayatıma fayda sağlayacak bir bölüm okumak istiyorum,3. sınıfım.
geçmiş senelerde CBS, dış ticaret, insan kaynakları yönetimi ve işletme önerilmiş.
birkaç gün içerisinde kayıtlar açılıyor gerçekten tavsiyeye ihtiyacım var, teşekkürler.

Üyeler Görebilir
maslanMerhaba,

Benim şahsi fikrim erasmusla yurt dışında gidebilirsin ve yabancı dilini geliştirme fırsatı yakalamış olursun. Okulu bitirdikten sonra Çevre veya İnşaat Mühendisliğinde yüksek lisans ve daha sonra doktora yapabilirsin. Belki inşaat, enerji ya da endüstri mühendisliğinden 2. Üniversite okuyabilirsin. Açık öğretimden çok bunlara yönelirsen daha faydalı olur. Ülkemizde en çok akademik anlamda eksiklikler bulunmaktadır. İş ve akademik anlamda kendini geliştirebilirsin. Araştırma görevlisi olabilirsin. Yurt dışında ihtisas yapmak faydalı olur. En önemlisi Allah gönlüne göre versin. Şimdiden başarılar dilerim. 😊

Üyeler Görebilir
Merhaba ben Anadolu Üniv. de İşletme okudum. Bilirsiniz mühendislik okurken ekonomi, girişimcilik gibi dersler oluyor aslında mühendislik kadar ekonomi, finans bilgisi de önemli. Şöyle düşünüyorum, maliyet muhasebesi, Türkiye ekonomisi vb. dersler gördüm ben sırf ikinci bir diploma olsun diye değil sadece ekonomi ile alakalı terimler öğrenmek istedim ve benim kişisel gelişimime çok şey kattı. Mesleki olarak bir şey ifade edemiyorum şu an için belki daha ilerde bu konuda bir şeyler yazabilirim.

Üyeler Görebilir
Merhaba. Ablam evde boş durmak yerine tıbbı sekreterlik okudu ve 79 kpss puanı alarak 35 yaşında devlet memuru olarak atandı. 2 yılda sıfırdan başlayan bir ticaret meslek lisesi mezunu.
İşin özü, ben açıkögretimde okuyup fayda bulanı gördüm.

Üyeler Görebilir
Aöfden edebiyat okuyarak öğretmen olarak atanan arkadaşım var. Üniversitenin bir belge olduğunu düşünüyorum her şekilde işi işte öğreneceksiniz araştırarak, çabalayarak, sorarak o yüzden boşa olduğunu düşünmüyorum. Bir katkısı olur elbette ama her şey çabayla.