Aat çalışanları ve meslek hastalıkları

Üyeler Görebilir
Merhaba,

AAT'ler de karşılaşılan / karşılaşılacak olan, meslek hastalıkları hakkında kısa / uzun vade de yapılması gerekenler ve engelleyici / önleyici tedbirler konularında herhangi bir çalışması olan arkadaşım var mı?

OSGB'lerin bu konuda ki yönlendirmelerinin yetersiz olduğunu düşünen, benim gibi arkadaşların çözüm önerileri nedir acaba?
 
Üyeler Görebilir
Özellikle endüstriyel atıksu arıtma tesislerinde sektörel olarak düşünmekde fayda var diye düşünüyorum; örneğin süt endüstrisi atıksularının arıtıldığı bir tesiste Hepatit ve Tetanozun yanında salmonella ve brusella hastalıklarına kapılma riskide bulunmaktadır. Tesise işe giriş muayenelerinde tüm riskler göz önünde bulundurularak işe giriş muayeneleri yaptırılmalı, aşı kartları takip edilmeli ve kişisel koruyucu donanım kullanımı sağlanmalıdır.
 
Üyeler Görebilir
Artıma tesislerinde genellikle Hepatit B aşısı 6 ayda bir yapılmaktadır. (Van iskele atık su arıtma tesisi ). Bu aşıyı sağlık ocakları yapıyor . İlk adımda kan veriliyor ilk aşıdan sonra 6 aylık süreçlerle devam ediyor. Zaten tesisinde bir "risk analizi " yaptırırsan iş güveliği hekimi bu konuda sana yardımcı olacaktır.
 
Üyeler Görebilir
@Nebi Özcan

Genellikle Çevre Mühendisleri Odası; "Atıksu Arıtma Tesisi Operatörü Bilgilendirme Eğitimleri" adı altında eğitimler düzenler. Örneğin şu linkten geçen seneki duyuruyu görebilirsiniz:

Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!


Bu seneki eğitimler için duyuruları takip edebilirsiniz. Eğitim sonucunda katılım belgesi de veriyorlardı.
 
Üst