Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Çamur çekiminde sıkıntı olabilir. Çamur çekilemeyip O2 siz ortamda denitrifikasyon meydana gelerek N açığa çıkarak çamur bloklarını patlatıp yüzeye çıkarmış gibi duruyor.
evet çamur fazla geri devir oranını artırmam bir çözüm olabilir mi? Geri devir MLSS 9800-10000 mg/L ,geri devir SVI 90-95 ml/g. çözüm için izleyebileceğim yollar ne olabilir?
Anonim (0a73)
Geri deviri artırmak çözüm olur evet ama bu sefer de havalandırma havuzu şişecek. O yüzden çamur atımını da artırmalısınız. Giriş debiniz nedir? Günlük ne kadar çamur atıyorsunuz?
Arkadaşlar son çöktürme yüzeyi resimdeki gibi, çıkış suyunda bulanıklaşma mevcut.
Çıkış KOI, Ph ve AKM değerleri, Havalandırma havuzu Ç.O değerleri şu an iyi seviyede. Giriş debi 1300 m3/gün. Geri devir otomatikte sürekli olarak çalışıyor.
Çamur seviyesi 600 ml (İmhoff).
Sizce sistemde fazla çamur mu sorun, çamur atımını mı artırmalıyım?
AKM ölçme imkanınız varsa SVI değerini hesaplayabilir, çamurun problemli olup olmadığı yorumlayabilirsiniz.
Ama daha basitçe yorumlamak gerekirse, 600 ml inhoffda okunan değer yüksek gibi. Yüksek ihtimal SVI değeriniz >100 çıkacaktır.
Ha dersenki bunların hepsini boşver bana çözüm söyle. Geri devir oranını %40 azaltmanız gerekecek gibi. Zamana yayarak geri devir oranını azaltmanız gerekir. Paralel olarak atılan fazla çamur miktarını artırmak gerekecektir.
Birkaç üstadın yorumunu bekleyelim. Belki gözden kaçırdığımız birşey olabilir.
Taner S.AKM ölçüyoruz, SVI değeri 500'lere yakın çıkıyor. Çamur seviyesini 300 ml imhoff seviyesine çekmek mi doğru olur yoksa hem geri devir oranını azaltıp hem de çamur çekimini artırmak mı?
Çıkış suyundaki N değerleriniz yüksek midir? çökeltimde bu tarz çamur yükselmemesi için çamur çekimini arttırın derim. Çökeltim havuzunuzun normale dönmesi biraz zaman alır. Birde SVI bakın derim.
Özgün Yağız ÖZGÖRENN ile SVI'ın tam olarak ilişkisi nedir? N'i ben azot olarak düşündüm. O yüzden denitrifikasyon mu demek istiyorsunuz diye sordum hocam.
Bizim de çökeltim havuzunda çamur yavaş yavaş yüzeye çıkmaya başladı. Çamur çekmeye başlama zamanının yaklaştığını düşünüyorum. Yeni işletmeye alındığından bakteri oluşumu için sürekli geri devir yaptık, ancak çamur çekimi için iyice netleşmesini bekliyorum.
Adem PiştofoğluGeri devir oranım oldukça yüksek, neredeyse 3/4 geri devrediyorum. Bir hafta daha izleyeceğim, tam net olarak göstersin kendini, ona göre çamur atımına yoğunlaşacağım hocam.
Bu site, içeriği kişiselleştirmek, deneyiminize uyarlamak ve kayıt olmanız durumunda giriş yapmanızı sağlamak için yasal düzenlemelere uygun çerezler (cookies) kullanır.
Bu siteyi kullanmaya devam ederek, çerez kullanımına izin veriyorsunuz.