• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Ambalaj Beyanı

Merve Ö.

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
18 Ağustos 2015
Firma
yok
Merhaba,
İlk defa ambalaj beyanı yapacağım için sormam gereken bir kaç nokta var. Firmadan verileri aldım. Nereden ne ambalajı almışlar gönderdiler. Bu ambalajların nereden alındığı sisteme girilecek mi? Bu ambalaj miktarlarını kiloya nasıl çevirmeliyim? Excel halinde balonlu naylon, streç, koli, çember bant, şerit, palet gibi şeyler var. Peki bu verilerden hangisinin satış hangisinin ikincil ve nakliye ambalajı olduğunu nasıl anlayacağım?
 
@Fatih Koçak Bu yılın (yani 2018 yılının) miktarını firma daha belirtmedi. Ama 2018 yılında yapılan beyana göre toplam yıl içinde piyasaya sürülen miktar genel toplam: 2.600 civarlarında
 
ek 8 kapsamında bir firmam var. ambalaj atığı ve tehlikesiz atık geri kazanım tesisi. Ancak her zaman ambalaj girişi olmuyor. Aralık ayında ve şubat ayında giriş oldu. Ambalaj beyanını nasıl yapacağım?
 
Merhabalar öncelikle ambalaj beyanı yapmak için firmalardan gerekli evrakları istedim fakat firma bana fatura olarak bilgileri verdiği için örneğin naylon poşetin plastik olarak pp mi ya da başka cins mi bilemiyorum hangi ürün hangi cinstir öğrenmemin yolu nedir acaba
 
Teşekkür ederim ama bunu öğrenebileceğim doküman yok mu çünkü başka ürünlerde var mesela strafor var veya balon poşet vb.
 
@kubraeren Merhaba Kübra Hanım, aslında bu tür malzemelerin ne olduğunu tecrübe ederek öğrenebilirsiniz. Yine de internette hangi malzemelerin pp hangi malzemelerin pe olduğu yazar.
 
ambalaj bildirimleri için 2017 yıl sonu stok miktarı mevcut 2018 yılındaki stok miktarı piyasa sürülen ve temin edilen miktarda belli torbalarda fire verelim denildi bu fire hesabını nasıl yapabilirim
 
Asya Hanım Merhaba, kullanmış olduğunuz ambalajlarda kullanım sırasında yırtılma veya deformasyon meydana gelir. Bu tür malzemeler atık olarak değerlendirilir. Yani bir bakıma fire olarak sayabilirsiniz ancak piyasaya süren beyanında fire girilecek yer bulunmamaktadır. Fire hesabı ambalaj atığı veya tehlikesiz atık lisansı alan firmalar yapabilmektedir. Şahsi fikrim 2017 yılı sonu stok,2018 yılı alınan ambalaj miktarı ile piyasaya sürülen ve yurt dışına satış varsa bunların miktarları belli ise 2018 yılı sonu stok miktarını hesaplayarak ve beyanı yaparak piyasaya süren beyanını yapabilirsiniz. Bir de fire miktarını neden hesaplama istiyorsunuz? (Sorgulama bakımından sormuyorum)
 
Üst