Ara depolama tesisi

Üyeler Görebilir
Tehlikesiz atık ara depolama tesisinde yeni işe başladım (kağıt,karton,pet,plastik,metal,ahşap)günlük olarak yapılan işler nelerdir.Tesisi her gün kontrol etmem için hazır çizelge mevcut mu?

Üyeler Görebilir
Ara depolama lisansı tehlikesiz atıklar için bulunmamaktadır. Firmanızın ya atık ön işlem tesisi yada geri kazanım tesisidir muhtemelen. Tesisiniz lisansına bakıp bilgi verirseniz ona göre daha net yardımcı olalım.

Üyeler Görebilir
Süper O Zaman Naçizane Tavsiyelerimi sıralıyorum.
- Düzenli motat girişleri yapmalısın. Ve tesisteki real gerçek stok miktarı ile motattaki girişlerin birbirine hemen hemen örtüşür olması gerekiyor. ( Ne kadar imkansız olsada )
- Tehlikeli atık oluşuyorsa bunların çıkışlarını yapmalısın. Beyan dönemlerini kaçırma.
- Tesisini kontrol et. Fiziksel şartların dışına çıkma durumu, tehlikeli atıkların yanlış yerde depolanması vs.
- Süreli evraklarını takip et. Kapasite raporu, izin lisans belgesi vs.
- Bakanlığın atıklar ve geri dönüşüm tesislerle ilgili yönetmelikleri var. Bunlara hakim olmalısın ve güncel durumları takip etmelisin.
- Çevre dosyanı düzenli tut. Eksik evraklarını kontrol et. Güncel ve denetime hazır olsun her zaman dosyan.
- Danışmanlık almıyorsanız. Aylık değerlendirme formlarını düzenli olarak hazırla.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar.

Üyeler Görebilir
Handenur Töngüş
Tehlikesiz Atık Ara Depolama Tesisi – Günlük Kontrol Çizelgesi
TarihSorumlu PersonelBölüm / AlanKontrol Edilen UnsurAçıklama / GözlemDurum (✓ / ✗)Not
Giriş AlanıGelen atık kayıt altına alındı mı?
Tartım AlanıTartım cihazı çalışıyor mu?
SınıflandırmaAtıklar türüne göre ayrıldı mı?
DepolamaAmbalaj, etiket, geçici kodlama tamam mı?
DepolamaGeçici depolama süresi dolan atık var mı?
Yangın GüvenliğiYangın tüpleri ve sistemleri kontrol edildi mi?
Genel TemizlikZemin ve duvarlar temiz mi?
Personel KontrolüPersonel KKD kullanıyor mu?
KayıtlarTeslim fişleri / kayıtları güncel mi?
Depolamaİstifleme kurallara uygun mu?
DiğerGürültü / koku / haşere var mı?
örnek taslak olabilir.

Çevre Mühendisi Sorumlulukları
AlanSorumluluklar
Lisans & MevzuatAtık Ara Depolama Lisansı alımı, danışmanlık/çevre yönetimi birimi, sigorta-teminat takibi
Teknik SistemlerZemin, havalandırma, radyasyon, elektrik-patlatmaz, yangın sistemleri
Atık KabulEtiket/karekod, UATF(eçbs de kayıtları), analiz, sınıflandırma, süresi aşılmayan stok
Kayıt & BildirimSistem girişleri, kamera kayıtları, analiz raporları
Denetim & Sigortaİl müdürlük denetimleri, mali teminat, sigorta, denetim hazırlıkları
Acil MüdahaleYağlı/sızıntı su arıtma, absorban kullanımı, dökülme müdahalesi
Personel & EğitimÇevre mühendis/laboratuvar sorumlusu, ISG, KKD& eğitimler
aklıma gelen bunlardır.