• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Arıtma Tesisi Bakteri Sorunu

  • Konuyu başlatan Silinen üye 50041
  • Başlangıç tarihi
S

Silinen üye 50041

İyi akşamlar arkadaşlar, yardıma ihtiyacım olduğunu düşünüyorum. Gıda sektöründe faaliyet gösteren bir firmada çok yakın bir süre önce arıtmadan sorumlu çevre mühendisi olarak gorevlendirildim, daha öncesinde bu konuyla alakalı bir çözümüm olmadığını için sizlere sormak istedim. Bundan yaklaşık 1 hafta öncesinde havalandırma ünitesine vidanjörle aşılama yapıldı. Her sabah imhofftan ölçüm yapıyorum ama değer 2-3 arasında. Bayramdan sonra tesise atiksuyu verilmeye başlanacak ve tesis bu haldeyken hiç hoş olmayan sonuçlarla karsilacağım. En kısa sürede bakteri miktarımı arttırmak istiyorum. Sizce bunu nasıl yapabilirim?
 
Çıkış azot değeriniz nedir ? C/N/P ye baktığımızda yeterli C kaynağı var gibi duruyor. Burada azot giderim verimini düşüren başka sebepler olabilir. MLSS değerinizde düşük geldi açıkçası.
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
ArifsMerhabalar,
Nacizane olarak ilk etapta SRT, anoksik/oksik hacim kontrolü, oksijen ve içsel geri devir manevralarınızı kontrol etmenizi tavsiye edeceğim. Arkadaşlarında belirttiği gibi karbon ile ilgili bir sıkıntınız yok gibi gözüküyor. Bu aşamada çıkıştaki TN ile birlikte nitrat ve amonyum konsantrasyonlarınız nedir? Nitrifikasyon ile ilgili bir sıkıntınız olabilir. MLSS'in bir tık düşük olması biraz düşündürücü? Havuz hacimlerini bilmediğim için keskin bir yorum yapmak zor. Yalnız endüstriyel bir tesis olduğunuzu düşünmekle birlikte, nitrifikasyonu inhibe eden bir giriş karakteristiği olabilir, SRT'yi iyi bir şekilde irdelemek gerekli diye düşünüyorum.

İlave not: Proses A2O modifikasyonu olarak tasarlanmış fakat neden fosfor giderimi için kimyasal ilavesi yaptığınızı anlamadım?
 
Üst