asfalt plent tesisi emisyon modellemesi

Üyeler Görebilir
Merhabalar arkadaşlar,
Asfalt Plenti tesisi emisyon hesabı modelleme çalışmasında aermod programı mı kullanılması gerekiyor yoksa klasik çalışma mı yapılıyor şu anda? Teşekkürler.

Üyeler Görebilir
Nerede kullanacağına bağlı. ÇED Raporunda ve ya emisyon raporunda ise aermod üzerinden modelleme yapılıyor. (ISTC 3 artık kullanılmıyor. )
Aermod u kullanabilmen için klasik hesaplama yapman şart bu arada.
İyi günler,

Üyeler Görebilir
@GKSN

Resmi olarak bir yerde yazmıyor bildiğim kadarıyla. Ancak bakanlık ve taşra personelleri aermod konusunda eğitim almaktalar. Bu sebeple raporlarda aermod kullanımı istiyorlar.

Üyeler Görebilir
@Yiğit Kurt
Emisyon raporlarında sadece aermod modellemesi olacak diye bi hususla karşılaşmadık. Bu konuyu biraz araştırın derim. Emisyon raporlarında aermod zorunluluğu yok. (1 hafta önce izin raporu hazırladık, problem yaşamadık..!)

Üyeler Görebilir
Resmi olarak yok fakat Denetlemelerde Modelleme işlemlerinde genelde Epa kullananlara Ts ye geçin diyor ... ISTC 3 Kulllanan firmaya sözlü olarak aermod alın demişti buda bir nevi resmi olmasada dolaylı yoldan dayatma ile zorluyorlar gelen denetçinin insafına kalmış ..

Üyeler Görebilir
@Ferhat Elçi
Denetçi dayatmaları belli konularda her zaman olur. Resmiyette aermod zorunluluğu gelmediği sürece illa aermoda geçeceksin demeleri yanlış bence. Denetçilerin çoğu modellemeyi çok iyi bilmiyorlar, çünkü ucu açık modellemenin.. (Modellemeyi bilen denetçileri ayrı tutuyorum).

Üyeler Görebilir
@GKSN
Tabi resmi açıklama önemli denetleme esnasında mecburan eyvallah çekiliyor yoksa aermod dayatması tabiki de hoş olmaz şuan emisyon raporlarını ISTC üzerinden de yapılıyor bilen denetçide mırın kırın yapıyor :) yoksa aermod olacak diye illa bir zorunluluk bulunmamakta tabi

Üyeler Görebilir
@GKSN
Zaten hiç bir konuda yasal olarak marka veya model ismi belirtemez. Çünkü haksız rekabet oluşacağından, mahkeme yolu açık kalır.
Yaşadığım örneklerde gördüğüm üzere belirttim. Yaklaşık son iki yıldır Aermod isteniyor modellemelerde. Personelinde daha iyi değerlendirme yapması için Aermod eğitimi düzenleniyor.