atık su arıtma tesısı

Üyeler Görebilir
bir atık su arıtma tesisinde kaç kişi çalışır ve atık su arıtma tesısı ne kadar alan kaplar projemde atık sun arıtma tesisi kurmayı düşünüyorum da sehir ve bölge planlama ögrencisiyim
 
Üyeler Görebilir
@mehribekkaya

Kaç kişilik bir arıtma tesisi planlıyorsunuz? Örneğin 1 adet çevre mühendisi ve 1 adet "arıtmacı" diye tabir ettiğimiz kişilerin çalışması mantıklıdır. Ancak atıksu arıtma tesisi bulunan firmanın Atıksu Deşarj konulu çevre izni alması gerektiğinden, çevre mühendisinin ayrıca çevre görevlisi olması da istenir. Ya da bu hizmet dışarıdan (danışmanlık firmalarından) temin edilir.

Geriye nasıl bir arıtma dizayn edileceği kalıyor. Örneğin kişi başı debi 0,15 ya da 0,2 kabul edilir. Yani siz 500 kişinin bulunduğu yere arıtma tesisi kuracaksanız en azından biyolojik arıtmada 100 m³ hacminde tanka ihtiyacınız var. Bunun girişi, dengelemesi, elekleri, çökeltimi vs. derken hesap daha da dallanıp budaklanacak. Öncelikle kaç kişilik gerekiyor bunu iletmenizi öneririm.
 
Üyeler Görebilir
merhaba öncelikle tesekkur ederim örnegin 500 kişilik bır tesıs kuracaksam ne kadarlık alana, kaç hektarlık alana ıhtıyacım var
 
Üyeler Görebilir
@Cem Yılmaz
Hep merak ettiğim bir şeyi sormak istiyorum çevre mühendisi çevre görevlisi belgesini danışman firmada çalışmadan kullanabiliyormu
 
Üyeler Görebilir
@umur421

Kullanabiliyor. Örneğin bir firma bünyesinde çalışmaya başlarsanız, izinlisans.cevre.gov.tr adresinden işe giriş bilgileriniz yapılıyor. Böylelikle tek bir tesisin çevre görevlisi oluyorsunuz.
 
Üyeler Görebilir
@Cem Yılmaz

Cem bey, bir sorum olacaktı size zahmet cevaplar iseniz sevinirim.
Tesisimin çevre izin begesini yenileyeceğim fakat atıksu izni için muafiyet mi izin mi talep etmem gerekiyor sorum bu konuda. Öncelikle tesisimin alınan izin konularında Atıksu deşarj izni alınmıştır. Atıksu arıtma proje onay muafiyet yazısı alınmıştır. Tesiste oluşan endüstriyel ve evsel atıksular OSB alt yapısına bağlanmıştır. Bununla ilgili bağlantı izin yazıları da mevcuttur. Şimdi yenileme başvurusunda bu proje onay muafiyet yazısı ve kanal bağlantı izin yazılarını da eklemem gerekiyor mu nasıl bir yol izlemem gerekiyor ?
 
Üyeler Görebilir
@kanadalı1234

Merhaba,

Yeni sistemde başvuru yaparken muaf olduğunuz konuları ekleyebiliyorsunuz. Muaf olarak seçtiğinizde dosya yüklemenizi istiyor. O zaman muaf olduğunuzu kanıtlayabilirsiniz.
 
Üyeler Görebilir
@Cem Yılmaz

''1 ADET ÇEVRE MÜHENDİSİ'' ifadesini kullanan bir meslektaşımız var. Ne garip.. başkalarından dert yanmayalım.?!
 
Üyeler Görebilir
@Mücahit Topdaş

Yanlış kişiye cephe aldığınızı belirtmek isterim :) Yazdığım ifadede herhangi bir art niyet yok. Siz ne tür anlamak istiyorsanız oraya yormuşsunuz sanki. Konuda 1 adet yazmamın sebebi, zaten mesajın devamında yazıyor. Arkadaşımız kaç kişi için kurduğunu belirtmemiş. 50 kişi için arıtma tesisi kurduğunda 20 tane mühendis çalıştırmasına gerek yok ya? Velhasıl mühendis vardır 20 kişinin işini yapar, 20 mühendis vardır bir kişinin işini yapar. Siz iyisi mi benim yazdıklarımı aldırmayıp, diğer arkadaşların mesajlarıyla ilgilenmeye bakın.
 
Üst