• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Atıksu bilgi sistemi

Recep Demir

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
16 Nisan 2012
Firma
Gülen Danışmanlık Çevre Bilimleri
Arkadaşlar merhaba,
Atıksu bilgi sistemi fosseptiği olan, kanalizasyina deşarj eden işletmeler de dahil herkesin doldurması istemiyle revize edilmiş. Bu sistemin doldurulması nasıl olacak bilgisi olan var mı acaba ? Yıllık mı doldurulacak aylık mı
 
Merhaba,

Bugün bu konu ile ilgili bir mail aldım. Atıksu Bilgi Sistemi'nin güncellenmiş olduğunu ve girerek bilgilerin güncellenmesi gerektiğini yazıyordu mailde. Ekinde de Atıksu Bilgi Sistemi kullanımıyla ilgili bir sunum iletmişler. Orda sisteme giriş yapması gereken tesisler yazıyordu. Aşağıda ilgili fotoğrafı ve sunumu paylaşıyorum.

ScreenHunter_01 Apr. 11 14.23.jpg
 

Ekli dosyalar

  • Atıksu Bilgi Sistemi-sunum-10.04.2019.pdf
    1.4 MB · Görüntüleme: 107
Evet, sadece evsel atıksu oluşuyorsa dahi girilmesi gerektiği için bütün sanayi kuruluşlarını kapsıyor denebilir.
 
Aynı mail bana da gelmiş. Daha önce bahsetmiştim, arıtmanız olsa da, olmasa da bu sisteme bilgi girdisi yapmanız gerekiyor diye. Aksini iddia edenler olmuştu. Sanırım karışıklık giderilmiş oldu mail sayesinde. Herkes dolduracak. :)
 
@Fatih Koçak Bu bilgileri danışman olarak tek başımıza mı dolduracağız?Bilgilerde değişiklik olmayacak diye ibare konulmuş. Yani yanlış işlem yapmak sıkıntıya sokacak

@Beril Çataltepe Benim bazı firmalarımın eçbs de uygulama olarak atıksu bilgi sistemi eklenmemiş. Bu durumda öncelikle ekle diyerek uygulamayı eklemem gerekir değil mi? Ekleye tıkladıktan sonra yapmam gereken bir şey var mıdır acaba?
 
Son düzenleme:
@kubraeren Merhaba ,

Danışman olarak doldurma işlemini siz yapabilirsiniz. Firmadan isteyeceğiniz bilgilerde olabilir.
Bu uygulama ekli değilse ekleme yapmalısınız. Ekleme yaptıktan sonra bilgileri doldurmanız gerekecektir.
Firmaya ait bilgilerden eminliğiniz yoksa firma yetkilisi ile de doldurabilirsiniz. Mail ile de yetkiliden uygunluk isteyebilirsiniz.
 
@kubraeren Şöyle ki doldurduğunuz bilgilerde yanlışlık varsa ve tabiri caiz se kendinizi sağlama almak isterseniz firmaya sisteme şu şu bilgiler girilecektir uygunmudur şeklinde mail atıp cevap alabilirsiniz. Bu sayede olası bir yanlıştıkta kendinizi savunabilirsiniz.

Ben yaptığım işlemlerin çoğunda firmalarımı bilgilendirerek onları da bilgi sahibi yapıyorum durumdan .
Böylece bireysel bir işlem yapmadığımı belirtiyorum.
 
@Fatih Koçak Birde tesis (şube) listesinden firmaya tıklayıp ➡ uygulama listesi ➡ atıksu bilgi sistemi Ekle tıklamam yeterli midir? Bu işlemden sonra yapmama gereken bir şey var mı?? Ayrıca teşekkür ederim geri dönüş için ?:)

@Fatih Koçak Anladım en doğrusu. İleride oluşabilecek olumsuz durumdan kendi sorumluluğumuza düşeni onaylı bir biçimde yaptığımızı belirtmek için.
 
@kubraeren Ekle dedikten sonra içine girerek bilgileri doldurmanız gereklidir. Onun haricinde başka bir işlem yok.

Kesinlikle sonuç itibariyle yaptığımız beyanlar veya başvurular firmaları doğrudan etkileyebilecek durumlar olduğu için bağımsız olarak hareket etmemeye çalışıyorum. Çok emin olduğum konular dışında bu şekilde ilerliyorum
 
@Fatih Koçak Bir soru daha soracaktım bu sisteme verileri girmek için bellirli bir müdder var mı?Firmalarıma yeni mail gelmiş de. Şu ana kadar hiçbiri için işlem yapılmamış.
 
Üst