AVM'lerde çevre yasal süreçleri

Üyeler Görebilir
Arkadaşlar merhaba, inşaatı yeni bitmiş olan bir avm'de sorumluluk avm sahibinde midir yoksa avm yönetiminde midir? Örnekleyerek söyleyecek olursam durum tam olarak şudur; X firması bir avm yapıyor. Daha sonra avm'nin yönetimi için Y firması ile anlaşıyor. Aralarında bir sözleşme gerçekleştiriyorlar. Şimdi bu durumda atık beyanı, izin süreçleri, sıfır atık yönetimi vb. konularında ECBS'de kimin üzerinden yürütümü sağlamalıyız? Umarım anlatabilmişimdir demek istediğimi. :)

Üyeler Görebilir
ardaunluArda Bey Merhaba, şöyle örnek verelim; siz bir polyester kumaş üreten firmanın sahibisiniz ve bana bu firmayı kiraladınız. Ben kiraladığım için EÇBS üzerinden benim yetkili olmam gerekir ve kiralama tarihinden itibaren herşeyden ben sorumlu olurum. Atık gönderimi, atık beyanı, çevre izinleri ile ilgili işlemlerden benim takip etmem gerekir.

Üyeler Görebilir
Teşekkür ederim Olgaç bey. Peki sözleşmeye atık gönderimi, atık beyanı, çevre izinleri ile ilgili işlemlerden kiracı ya da yönetim sorumludur gibi birşey ekletmeli miyiz sizce?

Üyeler Görebilir
Aslında eklettirseniz iyi olur. Daha önce ki çalıştığım firma da bir firma kiralanmıştı ve sözleşme de çevre izin süreçleri, atık gönderimi ve çevre ile ilgili her türlü işlem kiralayana aittir tarzında bir ibare eklettirmişlerdi.