Aylık faaliyet raporu hk.

Üyeler Görebilir
Merhaba Sayın Meslektaşlarım,

Aylık faaliyet raporu hazırlarken, su ve atıksu yönetimi bölümünde bulunan su tüketim kısmında nasıl atıksu hesabı yapılıyor? Firmalara göre su kullanım miktarı değiştiriliyor mu ? Örnek bir belge paylaşabilir misiniz?

Yardımlarınız için teşekkür ederim.
İyi Çalışmalar.

Üyeler Görebilir
Üyeler Görebilir
Tesisin su faturasına bakın. Evsel tüketim için. Şebekeden mi kullanıyor tesis, YAS var mı kullanımda ona göre bir hesap çıkarırsınız.

Üyeler Görebilir
Su faturası yoksa kuyu kullanıyorsanız su sayaçlarının verileri ilke aylık tüketimi takip edebilirsiniz.
Tesis içinde kullanımı da yerlere göre ayrı sayaçlar var ise ordan takip edebilirsiniz.
Eğer bu şekilde ayrı ayrı sayaçlarınız yoksa ve sadece total tüketimi görebiliyorsanız, bölümlerinizin proseslerine göre tüketim hesabı yapmanız gerekiyor.
Bahçe sulama, su hazırlama üniteleri, atıksu arıtma tesisinde tüketilen su, prosesteki su kullanımı, evsel su kullanımı gibi verilere total miktarı bölüştüreceksiniz.
Giren su ile çıkan su asla aynı olmayacaktır, giren su her zaman daha fazladır. Çünkü bahçe sulama, yer yıkama, sıcak faaliyetler dolayısıyla buharlaşma gibi kayıplar olucak ve en sonunda bunlar arıtılırken de bir miktar su arıtma çamurunun içinde kalacaktır.
Atıksudan geri kazanım yaparak kullanıyorsanız hesaplamalarınıza ona da dahil edersiniz.