• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Belediye Çalışanları Yardımlaşma

Nuri Ünal

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Eylül 2012
Firma
Gölpazarı Belediyesi
Arkadaşlar Merhaba

Belediye de çalışan arkadaşların özellikle tecrübeli arkadaşların tecrübesiz arkadaşlara yardımcı olması ve hazırladıkları talimat olsun yönetmelik olsun paylaşması için bu konuyu oluşturuyorum şimdiden teşekkür ediyorum.

Arkadaşlar ordamısınız ? :hhhhhh:
 
@çevreci3 Tamam teşekkürler...

Ambalaj atıklarının belediye sistemine verilmesine uymayan işletmelere (avm, mağazalar v.b ) meclis kararı ile yaptırım yapılabilir mi ?
 
bende tat firması ile belediye arasında imzalanan protokol örneğinden alabilirmiyim, lütfen.
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
Dosya şablonu ektedir. ihtiyaç konteyner sayısı hesabını ben başlangıçta ikili sistem olacağı için mahalleler için mahalle nüfusu günlük 1kg atık üreten kişi başı 0,20 geri dönüşen atığın 700 lt lik konteynera bölümü olarak hesapladım (nüfus*0.20/konteyner kapasitesi) siz farklı hesaplayabilirsiniz, ayrıca firmalardan 1. sınıf atık getirme merkezi, mobil atık getirme ünitesi, kumbara ve konteynerlar için fiyat ve teknik şartname almanız gerekmekte rapora eklemeniz lazım. nüfusu 10 a bölerek mobil atık getirme ünitesi ihtiyacınızı belirleyebilirsiniz. Kompost ünitesini 1400 almanıza gerek yok 700 işinizi görür 1400 lük için nüfusunuzun ve atığınızın baya olması lazım sadece pazarlardan ve belirli yerlerden alacaksanız organik atığınız fazla olmayacaktır.
 

Ekli dosyalar

  • sıfır atık.docx
    54.6 KB · Görüntüleme: 126
@Süleyman Ç. çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmekte süleyman bey. Sıfır Atık konusunda edindiğim bilgi ve tecrübelerimi paylaşmak isterim bende . Çevre ve Şehircilik bakanlığı tarafından hazırlanan ve yayınlanılan Sıfır Atık Kılavuzunu meslektaşlarımında incelemesini isterim adımlar ve prosedür belli. İsteyen de ---Mail adresi paylaşımı yasaktır--- adresinden ulaşıp sormak istediklerini sorabilirler.

Yarışmacı arkadaşlara başarılar :cool:
 
Hacım bize biraz bilgi verseydin iyiydi :) Mevzuat konularını okuyabilir herkes, sen şöyle yaptıklarınızın yerel basında, ulusal basında, belediye websitesinde vs. yok mu paylaşabileceğin?
 
merhabalar,
yerel yönetimlerde bitkisel atık yağların satışı için ihale yapılması gerekir mi? birim fiyat üzerinden teklif aldım fakar bunu ihale ile yapmamız gerekir? bilgisi olan var mı ? tecrübelerini paylaşabilir mi?
 
@maniskas Üstadım merhaba, geliri olan atıklarda Belediyeler ihale yoluyla yaparsa daha iyi olur. Sayıştay, geliri olan atıkların lisanslı firmalara ihale yoluyla yapılıp verilmesine bir şey diyemez. Bazı istisnai durumlarda var. Mesela atık pilleri ilgili yönetmeliğe göre TAP firmasına vermek zorundayız. 😊😉
 
sadece bitkisel atık yağ değil, gelir getirici diğer ürünlerde de belediyeler devlet ihale kanununa göre hizmet kiralama işi ihalesi yapması gerekir. zaten Olgaç beyinde dediği gibi sayıştayın görüşleri var.
Ancaaak, sonuçta bir atığı bertaraf etmek zorundasınız. amaç öncelikle bu olmalı. para sonraki mesele olmalı. fakat bir çok belediyede para ön plana çıkıyor. bu sefer kalitesiz, yetersiz bir hizmet yapılıyor.
 
Arkadaşlar ATIK GETİRME MERKEZİ TEBLİĞİ'nde '' 1. sınıf atık getirme merkezi; Belediyeler, mahalli idare birlikleri ve büyükşehirlerde ilçe belediyeleri tarafından kurulması zorunlu olan ve bu belediyeler tarafından kurulan/kurdurulan ve işletilen/işlettirilen merkezler.'' böyle bir madde var. Ben buradan büyükşehir ilçeleri dışındaki ilçe belediyelerinde kurulması zorunlu değil olarak anlıyorum ama doğru mudur ? Ya da belediyeler derken tüm Belediyeleri mi kastediyor? Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
 
zeynepavciÜstad Merhaba,

Atık Getirme Merkezi Tebliğinin 10. Maddesinin 1. Fıkrasına göre Belediyeler, mahalli idare birlikleri ve büyükşehirlerde ilçe belediyeler tarafından 1. Sınıf atık getirme merkezi kurulmak zorundadır. Tebliğ yayım tarihi itibari ile 1. Kademede olanlar 2 yıl, 2. Kademede olanlar 3 yıl ve 3. Kademede olanlar 4 yıl içerisinde atık getirme merkezini kurmak zorundalardı. Ancak Sıfır Atık Yönetmeliği kapsamında Belediyelerin sıfır atık sistemine geçiş tarihleri bulunmaktadır. Bu tarih baz alınarak 1. Sınıf atık getirme merkezlerinin tamamlanması gerekir. Çünkü ilçe geneli için sıfır atık belgesine başvuru yapılacağı zaman atık getirme merkezi soruluyor. Ayrıca Atık Getirme Merkezi Tebliğinde atık getirme merkezi kurulacak iller listesi yer almaktadır.

20210318_153206.jpg
 
Üst