bigbeg çuval

Üyeler Görebilir
Mrhlar bizim tesisimizde bigbeg çuvallar mevcut bunları bir yağ fabrikası satın almak istiyor .Bu fabrikaya bigbeg satışı yapabiliyor muyum?tesis toplama ayırma tesidir ambalaj lisansımızda mevcut
 
Üyeler Görebilir
Merhaba,

Ambalaj Atıkları Kontrol Yönetmeliği Madde23:

(3) Organize sanayi bölgeleri yönetimleri, organize sanayi bölgeleri bünyesinde yer alan sanayi işletmeleri ve diğer sanayi işletmeleri, çevre kirliliğine yol açmayacak şekilde ayrı biriktirilen ambalaj atıklarını oluştuğu noktada çevre lisanslı/geçici faaliyet belgeli toplama ayırma tesislerine veya istemeleri halinde belediyenin toplama sistemine bedelsiz şartı aranmaksızın verirler. Ancak lisanslı/geçici faaliyet belgeli toplama ayırma tesisi kuran organize sanayi bölge yönetimleri organize sanayi bölgeleri bünyesinde yer alan katılımcılarından ambalaj atıklarını toplayabilirler.
(6) Belediye mücavir alan sınırları dışında kalan ambalaj atığı üreticileri, tüketim sonucu oluşan ambalaj atıklarını çevre kirliliğine yol açmayacak şekilde diğer atıklardan ayrı olarak biriktirerek çevre lisanslı/geçici faaliyet belgeli toplama ayırma tesislerine veya istemeleri halinde belediyenin toplama sistemine bedelsiz şartı aranmaksızın verirler.
 
Üyeler Görebilir
@tubabytr
Bu bigbag çuvalları siz bir yerden mi satın aldınız yoksa kendi içinizdemi üretiyorsunuz? Eğer satın aldı iseniz ambalaj atığı olarak mı satın aldınız?
 
Üyeler Görebilir
peki bunları ambalaj bilgi sisteminde 150102 olarak çıkışını gösterebilir miyim

yani fabrikaya çıkış yapabiliyormuyum?
 
Üyeler Görebilir
F@tubabytr
sizin toplama ayırma lisansınız var ve karşı tarafın geri kazanım lisansı var. Sizin almış olduğunuz atıkları siz geri kazanım lisansına satabilirsiniz. Ayrıca şu da var; siz fabrikadan bigbag çuvalı aldınız ve kullanım esnasında yırtıldı. Karşı firmaya verdiğinizde lisansının olması gerekir.
 
Üyeler Görebilir
tmm anlaşılmıştır tşkürler satmayı düşündüğüm yer geri kazanım değil gıda fabrikasıdır.Ozaman satışımı sadece geri kazanım yapan firmalara yapıcam
 
Üyeler Görebilir
Ahşap palet üstünden örnek vereyim , firma tat lisansı ile hurda paletleri alır (15 01 03) aldığı paletleri tat'ından gdt'sine çıkış yapar, sonra gdt lisansı ile tamir eder kütle denge sisteminde ürüne çevirir, Ürün olarak tekrar firmalara 15 01 03 kodu ile satar. Sizde gdt lisansı yok sanırım, bahsettiğiniz ürün için herhangi bir geri dönüştürme işlemi de yok aldığınız firma için atık olan çuvallar başkası için direk 2. El ürün durumunda, bu durumda verilebilir gibi duruyor , verilemez şartı vs bilen varsa paylaşabilir , bu örnek diğer atıklara da ışık tutabilir,
 
Üst