• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Türkçe Bir istanbul efsanesi, ekokurgu, iklim kurgu türünde yerli roman

Fatih Özcan

Site Kurucusu
Katılım
7 Aralık 2008
Şehir
Yurt Dışı
Firma
ABL Group
1716547937366.png
Sayın @Üyeler

Çevre Mühendisi Ayşegül Yalvaç’ın ekokurgu veya iklim kurgu olarak nitelendirilen hikaye kurmaca türündeki ilk romanı Bir İstanbul Efsanesi Antares Yayınları tarafından okuyucu ile buluşturuldu.

Roman iklim krizinin ve deniz kirliliğinin gelecekte deniz ekosistemine olası etkilerini bugüne uyarlayarak senaryolaştırıyor ve deniz temizleme teknolojileri ile bu süreçlere müdahale olarak çözüm önerileri sunuyor.

Periyan isimli hayal ürünü bütünleşik türlerin müdahalesi ile Boğaziçi’nde meydana gelen tahribatın giderilmesi macera ve aksiyon içinde okura aktarılıyor.

Roman, Oslo Üniversitesi, Kültür Çalışmaları ve Doğu Dilleri bölümünden akademisyen Merve Tabur’un ‘’Bir zamanlar antroposen çağında: Türk iklim kurgusunda mitler, efsaneler ve gelecek’’ isimli makalesinde yer aldı ve bu makale Middle Eastern Literatures’ de yayınlandı.

Edebiyatta iklim kurgu veya ekokurgu iklim krizi gibi çevresel sorunları hikaye merkezinde tutan ve doğa merkezli anlatımlarla farkındalık kazandırmanın yanı sıra bu sorunlara çözüm üretmeyi amaçlayan bir edebi yönelimdir. Genellikle bilimkurgunun bir alt türü olarak yaygındır ancak fantastik kurgusal öğelerle de anlatılmaktadır. Bu bağlamda Türkçe bir bilimkurgu veya ekokurgu (iklimkurgu) örneği roman olarak Bir İstanbul Efsanesi incelenebilir.

Kitabı merak edenler ve satın almak isteyenler için linkini aşağıya bırakıyorum. Fiyatı ve konusu göz önüne alındığında satın almaya değecek bir kitap diye düşünüyorum. Şimdiden herkese iyi okumalar.

Kitapyurdu bağlantısı:
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
Son düzenleme:
Üst