• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Bitkisel atık yağlar

ay$e

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
31 Mart 2016
Firma
star
Merhaba. Hastanede göreve yeni başladım. Oluşan bitkisel atık yağları lisanlı firmaya satıyormuşuz. Hastane personelinin de evdeki bitkisel atık atık yağlarını getirip bu firmanın almasında yasal sıkıntı var mıdır acaba.?
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
ay$eMerhabalar,

Evlerden kaynaklı oluşan bitkisel atık yağlar, atık piller, kağıt, karton, plastik gibi geri dönüşebilen atıklar ve benzeri atıklar Belediyenin atık yönetim sistemi kapsamında değerlendirilir ve verilir. Sıfır Atık Yönetmeliği'nin 14. maddesinin 2. fıkrasında ilgili madde yer almaktadır;

(2) Atık pil, bitkisel atık yağ, atık elektrikli ve elektronik eşya ile diğer geri kazanılabilir atıklar, atık ilaçlar ve büyük hacimli atıklar mahalli idarelerin toplama planına uygun olarak biriktirilerek yetkili idareye teslim edilir veya bu atıklar için oluşturulmuş toplama noktalarına, atık getirme merkezlerine ve/veya atık işleme tesislerine teslim edilir.
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
ay$eBitkisel atık Yağların Kontrolü Yönetmeliğinde atık yağların satışı ile ilgili ifade veya kısıtlama bulunmamaktadır. İl çevre müdürlüğü bu tür atıkların lisanslı firmalara verilmesi ile ilgilenir. Gelir elde edilmesine karışmayabilir.

Bu arada "Bitkisel ve Hayvansal Atık Yağların Yönetimi Yönetmeliği Taslağı" yayımlanmış ve görüşe açılmıştır. İncelemenizde fayda var.

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
Merhabalar,

Bitkisel atık yağları belediyelerin toplama yetkisi var mıdır? Çıkışlar eçbs üzerinden değil de makbuz ile yapılmakta.
 
Arkadaşlar merhaba,

Fabrikada yemek hizmetini taşeron firmadan almaktayız. Firmanın motat sitemi bulunmamaktadır. Bizim fabrikanın motat sistemi üzerinden gönderim yapsak doğru olur mu?
 
Anonim (276d)Yemek hizmetini size veren taşeron firmada oluşuyorsa yağlar onların kendilerinin bertaraf etmeleri ve MOTAT üzerinden TKN oluşturup bertaraf firmasıyla göndermesi gerekir. Eğer oluşan yağlar sizin fabrika sınırınız içerisindeyse ve depolanıyorsa kendiniz bertaraf etmek için yapabilirsiniz kendi fabrikanızın üzerinden. Sizde oluşmuyorsa sizin probleminiz değil bu açıkcası.
 
Anonim (276d)Merhaba,

Yemekler taşeron firmada yapılıyorsa taşeron firma ile lisanslı firma arasında atık yağ alım sözleşmesi yapılsın. Ayrıca sizin firma ile taşeron firma arasında ise yemeklerin taşeron firmada yapılarak size getirildiğini ve oluşan atık yağların lisanslı firmaya verildiğine dair ifadelerde yer alırsa iyi olur. Taşeron firma sizin sorumluluğunuzda olan bir firma... Bazı il çevre müdürlükleri firmalara denetime geldiklerinde dışardan hizmet alınan yemek firmalarının bitkisel atık yağları ne yaptıklarını sorgulayıp, belgelendirmesini isteyebilir.

Bitkisel Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliğinde geçen ifade;

ı) Başka bir kurum veya kuruluşun bünyesinde yemek hizmeti veren işletmelerden kaynaklanacak bitkisel atık yağlar için yemek hizmetini veren işletme, bitkisel atık yağ üreticisi olarak değerlendirilir.​
 
Önceki cevapları görüntüle…
Üst