• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre i̇zin ve muafiyet yazıları

Merve.P

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
geri dönüşüm
Merhabalar,
daha önce çevre danışmanlığı almamış bir üretim tesisine çevre izin ve muafiyet yazıları adım adım nasıl ve neye göre alınır?
'Çed gerekli değildir' yazısı ile birlikte alınabilir mi bu muafiyetler? Bu sektörde biraz yeni olduğum için yardımcı olmanızı rica ediyorum

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
Merve.PMerhabalar,

Firma Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği'nin ek-1 veya ek-2 kapsamına girmiyorsa bağlı bulunduğunuz ilin çevre müdürlüğüne başvuru yaparak "ÇED kapsam dışı" yazısı alabilirsiniz.

Firma yapmış olduğu faaliyete Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliği kapsamında atıksu deşarjı, hava emisyon ve çevresel gürültü konularına göre alıcı ortama atıksu deşarjı, emisyon kaynağı ve çevresel gürültüyü etkileyecek hassas alan yoksa çevre izninden muaftır. Çevre izni muafiyeti için entegre çevre bilgi sisteminden başvuru yapabilirsiniz. Başvuru sırasında sizden muafiyet konularına göre kanal bağlantı izin belgesi vb. belgeler isteyebilirler.​

Merhabalar, GES tarlası kurulumunda "ÇED Gerekli değildir" belgesi alındı, çevre izin muafiyet yazısı da almalı mıyız? Bilginiz varsa yardımcı olabilir misiniz?

Hatice DuranMerhaba, muafiyete gerek yok kapsam dışı alabilirsiniz. Eğer ki çevre izin lisans yönetmeliği eklerinde yaptığınız yada yapacağınız faaliyet yoksa kapsam dışı alırsınız, eğer eklerde yaptığınız faaliyet var ama belirtilen kapasitenin altındaysanız muafiyet başvurusu yaparsınız. GES çevre izin yönetmeliği eklerinde bulunmamaktadır. Sadece jeotermal tesisler vardır.