• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre mühendisliği gönüllü staj

Sinem Güneş

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
24 Kasım 2022
Şehir
İstanbul
Firma
yok
Merhaba ben Sinem Güneş. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa üniversitesinde okuyorum, 2. sınıf öğrencisiyim. Üniversitelerde uygulanan uzaktan eğitim sebebiyle gönüllü staj yapmak istiyorum. Başvurabileceğim kişiler ve şirketler hakkında bilgisi olan var mı acaba? Şimdiden teşekkür ederim
 
Selamlar,

Naçizane tavsiye ve önerilerde bulunmak isterim.

Henüz erken olduğu düşünülebilir ama ben özellikle mezuniyetinizin ardından çalışmayı planladığınız alanda faaliyet gösteren firmalar ile iletişime geçmenizi tavsiye ederim. Bu şekilde kariyer yolunuzu çok daha güçlü temeller üzerine kurma fırsatı yakalamış olursunuz.

Firmaları iyi araştırmanızı, kurulum yıllarından bu yana geçen zamandaki büyüme hedeflerini ve gerçekleşen büyüme verilerini, gelecek yıllar için belirledikleri hedefleri, faaliyet alanlarında yıllar içerisinde ne gibi değişimler olduğunu, çalışan personel profillerini, firmada staj yapıp devamında tam zamanlı çalışan personel varlığını detaylı incelemenizi tavsiye ederim.

Bir dönem boyunca boş durmayıp mesleğinizi öğrenmek için istekli olmanız çok kıymetli, emin olun bir çok yönetici için de aynı izlenimi bırakacaksınızdır. @Barış Beşli Bey'in konuyla ilgilenmesi gibi.
Özellikle LinkedIn üzerinden firma yöneticileri ve çalışanları ile bağlantı kurmanız önemli. Sizi staja kabul edecek kişiler yöneticiler, gelişmenizi sağlayacak bilgileri sizinle paylaşacak olan kişiler çalışanlar olacaktır, unutmayın.

Başarılı bir öğrenim ve çalışma hayatı diliyorum.
 
Üst