DÖküm Tesislerinde Toz Emisyon Azaltımı

Üyeler Görebilir
Merhabalar;
danışmanlığını yaptığımız bir demir döküm tesisinde kalıplama ve döküm sahasındaki toz emisyonları için ne gibi önlemler alabiliriz? cevaplar için şimdiden teşekkür ederim :)

Üyeler Görebilir
enesgrbzMerhaba,

Kalıplama işleminin yapıldığı alanda müsaitlik durumuna göre davlumbaz sistemi ve bunu da filtreli baca sistemine bağlayabilirsiniz.

Döküm sahasına önlem olarak pulvarize olacak şekilde sulama sistemi oluşturulabilir. Burada sulamadan kaynaklı atıksu oluşacak olup, bu suyla beraber döküm atıklarının toprak vb. yerlere gitmemesi için, sonu çökeltim havuzu ile sonlanan bir kanal yapılabilir. Böylece sulamadan kaynaklı atık suyunuz ile çevre kirliliğinin önüne geçebilirsiniz. Duruma göre çökeltim havuzunda dinlenen suyu bile tekrar sulamada kullanabilirsiniz.

Tabi bunlar için tesisin müsaitlik durumunu bilmek lazım. Bundan dolayı paylaşımımın fikir oluşturması dileğiyle...

Saygılarımla.

Üyeler Görebilir
Merhaba ;

Sisleme ile pulverize edilmiş su sayesinde bir çökelme yapabilirsiniz ancak döküm kumuna yapacağı nemlilik üretim prosesinde ne gibi bir etki yapacak bakmak gerek. Davlumbaz ve filtre uygulaması bence de uygun çözüm olacaktır. Ortamda bulunan tozlar ile birlikte zaman zaman oluşan zehirleyici gazları da ortamdan uzaklaştırmış olacaksınız.