EAYP Planı Hk.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ali G.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Üyeler Görebilir
Merhaba arkadaşlar mermer fabrikalarında atık su arıtımından ortaya çıkan çamur atıklarının ve molozların atık kodu olarak hangi kod kullanılabilir birde moloz atıklarının kum çakıl işleme tesisine gönderilerek kum çakıl haline getirilmesi için herhangi bir engel var mıdır ? firmalar arasında sözleşme yapması ve herhangibir kod belirtmemesi yeterli mi ?

Üyeler Görebilir
Merhaba,

Tesisinizden çıkan moloz atıklarının kum çakıl haline getirilmesinde engel vardır. Engel ise atığı göndereceğiniz kırma-eleme tesisinin atık geri kazanım lisansının olmaması (ben bu zamana kadar kırma-eleme tesisinde geri kazanım lisansı görmedim). Eğerki böyle lisanslı bir kırma-eleme tesisi var ise gönderebilirsiniz. Aksi halde atığınızı lisanslı atık firmalarına vermeniz gerekmektedir.

Tesisinizden çıkan atıklar içinde lisanslı atık firmalarıyla sözleşme yapma zorunluluğunuz bulunmamaktadır. Olur da sözleşme yaparsanız atık kodlarının belirtilmesinde fayda olacağı kanaatindeyim. İlerde firmalar arasında "benim atığımı almadın", "yok o atık için sözleşme yapmadık" gibi vb. durumlarla karşılaşmamanız için atık kodu belirtilmesini tavsiye ederim.