• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Entegre Çevre Bilgi Sistemi Hakkında - Vol.1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Tarık Can

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Aralık 2008
Şehir
Manisa
Firma
Cançed Çevre Danışmanlık ve Mühendislik San. Tic. Ltd. Şti.
Arkadaşlar merhaba,

Kısa zamanda örnek doküman hazırlamaya çalıştım. Ancak bu kadar oldu. Eksiklikler olabilir. Ama yine de yol göstereceğine inanıyorum. Herkese kolay gelsin.
İlk önce firma kaydı yapmanız aktarmayı onaylamanız gerekmektedir.
Akabinde tesis kaydı aktarmayı yapmanız gerekmektedir.
Anladığım kadarıyla :) il müdürlüğüne yine de onaya gitmesi gerekiyor. :)

Not: Opera tarayıcıyı kullanmanızı tavsiye ederim.

Uygulama Destek Hattı İletişim Bilgileri de ektedir. Bakanlığın yardımcı videosunu da ekledim.

İyi çalışmalar...



Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 

Ekli dosyalar

  • ecbs tesis kaydı.pdf
    2.1 MB · Görüntüleme: 1,600
  • ecbs firma kaydı aktarma.pdf
    1.6 MB · Görüntüleme: 1,204
  • UygulamaDestekHattı.pdf
    371 KB · Görüntüleme: 956
Moderatörün son düzenlenenleri:
@Boranss
Normal. İmza süreçleri artık 3 veya 4 aşamada gerçekleşiyor. İlgili memur, şuber müdür yardımcısı, şube müdürü imzalıyor.
 
merhaba
bende ek7b için düzeltme bildirimi yaptım fakat eksik tamamlamak adına. Benimde herhangi bir dilekçe vermem gerekir mi?
Teşekkür ederim şimdiden. İyi çalışmalar dilerim.
 
Merhaba çalıştığım firmaya ait aynı vergi numarası adı altında 3 tesis var bunlardan 2 si entegre bilgi sistemine kayıtlı diğer tesisi de entegre bilgi sistemine kaydını yapmak istiyorum fakat eçbs sistemi hata veriyor. Bu konuda tecrübenizi ve bilgi birikiminizi paylaşabilir misiniz?
 
merhabalar, benimde aynı vergi numarasına ait 2 tesisim var. Eçbs de tesis olarak ikisini de ekledim. Fakat danışmanlık firmasının eçbs hesabından danışman ataması yaparken sadece 1 tesis çıkıyor. Sebebi nedir acaba?
 
Merhabalar,
E.Ç.B.S. uygulamasında tesis yetkilisi hatta Hesap sorumlusu olarak gözüktüğüm bir firmayı çevre izin lisans (e-izin) uygulamasına nasıl aktarırım. Firmam çevre izinde gözükmüyor? Bu nedenle de başvurularda bulunamıyorum. Acil yardımcı olur musunuz ???
 
@_aymer Peki o zaman, üstünkörü olarak anlatayım. Sonra daha detaylı makale olarak da ekleriz :)

TAM ZAMANLI ATAMA

1-
Öncelikle atanacak kişinin 1 kez EÇBS - ŞAHIS UYGULAMALARI - YETERLİK UYGULAMASI kısmına girmiş olması gerekiyor.
2- Tesisin yetkilisi EÇBS - ŞAHIS UYGULAMALARI - YETERLİK UYGULAMASI kısmına girer.
3- Sol menüde yer alan "Kurum\Kuruluş İşlemleri" sekmesinden "Tesiste Tam Zamanlı Çalışan Listesi" kısmına girer.

Tam Zamanlı Atama.JPG

4- Tam zamanlı çalışacak kişinin TC Kimlik Numarası ile atamasını yapar. İşe giriş bildirgesi yüklenmesi ve tarih kısmının da bildirilmesi gerekmektedir.
5- Sizi atadıktan sonra bu kez kendi hesabınızdan Yeterlik Uygulaması kısmına girip, sol menüden "Kullanıcı İşlemleri - Onay Bekleyen İşlemler" kısmına girerek onay vermeniz gerekmektedir.

DANIŞMANLIK FİRMASI SÖZLEŞMESİ VE DANIŞMAN ATAMA
1-
Danışman firma yetkilisi EÇBS - ŞAHIS UYGULAMALARI - YETERLİK UYGULAMASI kısmına girer.
2- Sol menüden TESİS İŞLEMLERİ - ÇYB/DANIŞMAN FİRMA HİZMET VERİLEN TESİSLER kısmına girilir.
3- Yeni tesis ekle butonundan "Vergi Numarası" ile arama yapılarak ilgili tesis eklenir.
4- Tesisin yetkilisi EÇBS - ŞAHIS UYGULAMALARI - YETERLİK UYGULAMASI kısmına girer.
5- Kurum\Kuruluş İşlemleri - Onay Bekleyen İşlemler kısmından, danışman firma ile yapılan sözleşmeyi yükleyerek onaylar.
6- Danışman firma yetkilisi EÇBS - ŞAHIS UYGULAMALARI - YETERLİK UYGULAMASI kısmına girer.
7- Sol menüden TESİS İŞLEMLERİ - Tesise ÇG Ekle bölümünden hangi danışman atanacaksa atanır.


Tüm bu adımları uyguladıktan sonra Çevre İznini görüntüleyebilir, başvurularda bulunabilirsiniz. EÇBS üzerinden Yetkili Ataması yapılması, sizin sadece EÇBS ve uygulamaları kullanabilmenizin önünü açar. E-İzin sistemi için resmi olarak danışmanı olmanız gerekmektedir.
 
Un ve Kepek üretimi yapan firmanın Endüstriyel Atık Yönetim Planında hangi atıklar bulunmalıdır? Yardımcı olabilir misiniz??
 
@Boranss Merhaba,

Bahsettiğiniz başvuruyu yaptıktan sonra sistemin size verdiği dilekçeyi sunmanız yeterlidir. 4 ay kadar önce benzer işlemi yaptım. Bir sıkıntı yaşatmadı.
 
merhabalar
tat firmasında çalışıyorum 7. ayın 7B lere ait makbuz numaralarını hatalı girdiğimden dolayı il müdürlüğünden revize talep ettim. Düzeltme bildirimleri ile düzelttim açıklama kısmını da yazdım. il müdürlüğünü aradım bende hala revize isteği olarak gözüküyor dedi. bende de belge durumunda gönderildi teslim alınmayı bekliyor yazıyor. belediye ile görüşmen lazım diyor. belediye de de onaylı gözüküyor ne yapacağımı şaşırdım byardımcı olabilir misiniz
 
merhabalar
tat firmasında çalışıyorum 7. ayın 7B lere ait makbuz numaralarını hatalı girdiğimden dolayı il müdürlüğünden revize talep ettim. Düzeltme bildirimleri ile düzelttim açıklama kısmını da yazdım. il müdürlüğünü aradım bende hala revize isteği olarak gözüküyor dedi. bende de belge durumunda gönderildi teslim alınmayı bekliyor yazıyor. belediye ile görüşmen lazım diyor. belediye de de onaylı gözüküyor ne yapacağımı şaşırdım byardımcı olabilir misiniz
 
MERHABA Şeyda Hanım düzeltme bildirimini açınca bilgi belge evrak üzerinde düzeltme yapılabilir diye düşünüyorum eğer eksiklik varsa ambalaj sistemi için tabiki dilekçeyle bildirmeniz ''eksik belge oldugunu tamamlamak için açtırmanız gerektiğini'' yazarsanız çözüme kavuşur.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst