Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Erzurum ve Antalya Evsel Atıksu Arıtma Tesisi İşletme Problemleri
Merhabalar . Bu iki ilimizdeki işletme problemleri ile ilgili bir araştırma yapmamız söylendi. tesis boyunca aşama aşama ... acaba bilgisi olan var mı ya da kaynak önerebilecek olan ?
ve interneti kullanarak ( belki buradan da paylaşılmış olabilir kontrol edin.) öncelikle problemleri bulup onları daha sonra il bazında değerlendirebilirsiniz. Erzurum ve Antalya seçilmesinin nedeni iklim açısından diye düşünüyorum. Bu şekilde daha kolay ilerleme sağlayabilirsiniz.
Erzurum da yanlış hatırlamıyorsam KOİ değerleri çok düşük olduğunu hatta KOİ değerini yakalamak için Mezbehanedeki kanların arıtmaya verildiği ( Kanın KOİ si yüksek ) arıtma verimi düşük olduğunu biliyorum. İkinci handikapta kar suyu, atık su tesisinin yerinin yanlış olduğu kar suyu malum seyrelmeyi artırıyor . Dİye hatırlıyorum 4 yıl önce ama erzurumdaki hocalara mail atsan sana yardımcı olacaklardır diye düşünüyorum kaliteli ve iyi hocalardır. Antalyayı bılmıyorum
Erzurum yeraltı sularınca çok zengin, tesise gelen boru hattının yeraltı sularıyla teması ve havanın çok soğuk olması sonucu atıksu sıcaklığı çok düşük. Çok fazla yağış aldığından ve şehrin sanayisinin olmayışından dolayı tesise gelen su çok fazla seyreltik, koi değeri düşük. Ilk bahar aylarında yağan aşırı yağmur tesise yüksek miktarda kum silt gibi maddeleri taşımak ta buda ekipmanlara büyük ölçüde zarar vermekte. En büyük sorunu ilk bahar aylarında son çökeltim havuzunda oluşan çamur yükselmesi. Bu olay her sene gerçekleşiyor ve uzun süre önüne geçilemiyor (nedenini tam hatırlayamıyorum çamur yükselmesi neden oluşur diye araştırırsan bulabilirsin)
Bu site, içeriği kişiselleştirmek, deneyiminize uyarlamak ve kayıt olmanız durumunda giriş yapmanızı sağlamak için yasal düzenlemelere uygun çerezler (cookies) kullanır.
Bu siteyi kullanmaya devam ederek, çerez kullanımına izin veriyorsunuz.