Evsel atıksu arıtma tesisi

Üyeler Görebilir
Merhaba.evsel atıksu arıtma tesisinde yeni ise başladım ve tesise yeni şu aldık. 4 gün önce çıkış suyu kalitesi için numune verdik.çıkış suyunun görünümü berrak. Bugün baktığımda çıkış suyu biraz daha bulaniklasmisti.neden olabilir acaba?havalandırma havuzunda O2 seviyesini 2lerde tutmaya çalışıyorum.
 
Üyeler Görebilir
@nazli srhnoglu

Merhaba,
Sudaki bulanıklığın kaynağı AKM olabilir. Prosesinizde (arıtma akışınız) tespit edilen bir farklılık yok ise nihai çökeltim havuzlarındaki bekleme süresinden kaynaklanıyor olabilir. İyi çalışmalar dilerim.
 
Üyeler Görebilir
@mmtkarayel hava sartlari normal kuvvetli bir yağış olmadı.çıkış suyun düzeldi.zaten tesisw yeni şu aldık. Çamur üretmeye yeni başlıyoruz 4.hafta içindeyiz. Şu anki sorunum havalandırma havuzunda imhoff yapıyorum yarım saatte çamur cokeliyor zaten az bir miktarzda çamur oluşumu mevcut şu an.25.30 ml arasında. 30 dk süre de çamur cokeliyor fakat imhoffta bekleyen çamur 1 buçuk 2 saat sonra bir kısmı yüzmeye başlıyor.verdiğim havanın fazla olmasından kaynaklandigini düşünüyorum. Oksijen seviyesini 2 mg/l civarında tutmaya çalışıyordum.şu an 1.5 2.5mg/l civarında tutuyorum. Bu da çamur uremesini yavaşlatıyor. Çokturme havuzunda yuzmë olmasından korkuyorum.ne yapabilirim bana yardımcı olabilir misiniz

@Tunç Bozkurt çamur çekebilecek kadar çamur uremedi daha.tesis yeni havalandırma havuzunda aktif çamur üretmeye çalışıyorum. Oksijeni 2mg/l civarında tutuyordum.ama imhoff yapıyorum çamur 30 dk sürede cokeliyor.aradan 1 buçuk 2 saat geçince bir kısmı yüzmeye başlıyor hava miktarini azalttim 1.5 2.5 mg/l civarinda tutuyorum oksijen seviyesini bu seferde çamur üremesi yavaşlıyor. Ne yapabilirim bana yardımcı olur musunux. Yüzen çamuru Çokturme de oluşmasında korkuyorum.şu an öyle bir durum söz konusu değil.
 
Üyeler Görebilir
@nazli srhnoglu anlattığınız durumlara göre şu an lık yapacağınız tek şey bekleyip görmek olacaktır bence. Çünkü söylediklerinize göre herşey olması gibi aslında oksijen miktarı felan. Biz küçük ölçekli tesiste çamurun istenilen duruma gelmesi için baya bekliyorduk ki sizin tesisi düşündüğüm de beklemekten başka yapacak birşey görünmüyor sanırım.
 
Üyeler Görebilir
@mmtkarayel teşekkür ederim.anaerobik havuz cikisindaki suyun üstünde bulanık bir tabakanın olmasi normal mi peki.havalandirmali Kum ve yağ tutucu ünitesi normal şekilde calisiyor. Yağın anaerobik havuza kacmis olma ihtimali var mı normal mi sizce şunu bu şekilde olmasi
 
Üyeler Görebilir
akım şemanız nedir? anaerobik havuz neresi?
<<<<Çamur üretmeye yeni başlıyoruz 4.hafta içindeyiz....
4.haftada çamur olur. Hiçbir problem olmayabilir. Olursa, ""detayı ile" buraya yazın, tartışalım.
 
Üst