Evsel atıksular için kanalizasyon bağlantı izni olan işletme içerisinde yağmur sularına ne yapılır?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Anonim (59a8)
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Üyeler Görebilir
Yağmur suları da kanalizasyona verilebilir mi?
Bileşik sistemde verilebilir gibi anladım fakat bunun için çevreden görüş gerekir mi?

Üyeler Görebilir
Merhaba,
Bu konu doğrudan İSKİ'yi bağlamaktadır. Çevre şehircilikle alakalı değildir. Bağlantı izin belge numaranızla online görüş bile sorabilirsiniz.

Üyeler Görebilir
Anonim (59a8)
Bakanlık yağmur suları ile ilgili bir yönetmeliğe sahiptir. Bu konuda yönetmelik cümlesi planlama aşamasında sistemlerin ayrık planlanması gerektiğini söyler bu nedenle İdareler de bu konuda benzer görüşte olmak zorundadır.

Gelelim olayın Su ve Kanalizasyon İdareleri tarafına. Bu konuda ilgili yönetmelikleri mevcuttur. Her Büyükşehir Su ve Kanalizasyon İdaresi ayrı yönetmeliğe sahiptir ama genel görüş olarak yağmur suları kanalizasyona bağlanamaz yönündedir. Diğer İllerde bu konuya hakim değilim.

Ayrıca artık yağmur sularının deşarjı değil hasadı teşvik edilmektedir. Kısaca SKİ geçtim Bakanlık görüşü de alsanız bu konuda olumlu cevap almanız zor gibi görünmekte.

Saygılarımla.

Üyeler Görebilir
Yağmur suları kanalizasyona verilmez. Tesisin atıksu hatları var ise belediye hattı yada osb sistemde ayrı bağlanır. Tesis kanal hatlarının olmadığı bir alanda ise atıksu foseptikte yağmur suyu da ayrı bir hatla başka bir depolama da kullanılır. Tesisin faaliyet türüne göre de bir açıklama yapılabilir belki.

Üyeler Görebilir
Üyeler Görebilir
Anonim (59a8)YAĞMURSUYU TOPLAMA, DEPOLAMA VE DEŞARJ SİSTEMLERİ HAKKINDA YÖNETMELİK
Yağmursuyu hasat sistemleri

MADDE 16 –
(1) Park, bahçe ve bina çatı yüzeylerine düşen yağmursuyu sahada toplanabilir ve evlerde, işyerlerinde ve bahçelerde kullanma suyu, yangın suyu veya ticari sulama suyu olarak umuma mahsus su dağıtım ve temin sistemlerine bir alternatif olarak kullanılabilir.

Üyeler Görebilir
Merhaba ,
Yağmursuları atıksulardan ayrı toplandığında bahçelerde kullanma suyu, yangın suyu olarak kullanılmak istenmesi durumunda herhangi bir izin veya görüş sorulması gerekli midir ? Ya da bu sistemlerde tekrar kullanım izin ön koşul (ızgara,fiziksel arıtma vb ) şart gerekli midir ?

Üyeler Görebilir
burcutunatinazYağmur suyu hasadı konusunda çatıdan hasat olayı esastır. Belirli bir alanınız var ise Su Verimliliği Yönetmeliği kapsamında yağmur suyu hasadı sistemi kurmanız gerekmektedir. Sistem ile ilgili detaylar için:

Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!

Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!

Suyu kullanmak konusunda ise fazladan bir arıtma gerekmez.

Saygılarımla.

Üyeler Görebilir
Serhat A.Serhat Bey , teşekkürler cevabınız için . Çatıdan hasat olayı esastır derken sadece çatıdan mı yağmur suyu toplanabilir,zemine yağan atıksu karışmadığı net olan yağmursuları dahil edilemez mi ve bu sistemi kurmak için bir proje onayı gerekir mi ? Yani biz bu sistemi kursak ve suyu değerlendirmeye başlasak zemin yıkama vb faaliyetlerde görüş sormamız ya da onay almamız gerekir mi ?

Üyeler Görebilir
burcutunatinazSırf çatıdan yağmur suyu toplanmaz elbette lakin binalarda çatıdan toplamak bildiğim kadarıyla daha yaygın. Herhangi bir kirleticinin karışmadığı yağmur suları elbette eklenebilir bunun için de bir alana ihtiyacınız var.

Proje onayından kasıt sonuçta binanızın bir ruhsatı var o yüzden ilgili ekleri imara eklemeniz lazım

Eklediğim maddeler su verimliliği kısmını da bağlıyor.

Saygılarımla.

Üyeler Görebilir
Madem konusu açıldı ben de aklıma takılanı sorayım. Kompresörden çıkan yağlı kondens sularının yağmur suyu kanalına verilmesi uygun mudur? Bakım ekibi su içerisindeki yağ miktarının çok çok az olduğu ve ayrı toplanamayacağını ilettiler bana. Bu durumda ne yapılır bilemedim

Üyeler Görebilir
Anonim (04b0)Merhaba,

Yağmur suyu kanalına vermek kesinlikle uygun değildir. Endüstriyel nitelikli atık olarak verebilirsiniz. Genellikle kompresör yağlı suları için, kompresör yanına IBC tank bırakıyorlar. İçerisi dolmaya yaklaştığında atık firmasına gönderim yapıyorlar. Atık firmalarıyla görüşerek uygun atık kodu belirlemenizi öneririm.