• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Fecl3 ve toz kireç çöktürme koagülant

emretrmksntrl

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
Eüaş termik santrali
Merhabalar, sistemimizde flaklatör yöntemiyle çöktürme ( ön yumuşatma) yapmaktayım fakat kimyasal dozlamaların optimum olmasını istiyorum kimyasal olarak FeCl3 + Toz kireç ( sönmüş) sulu şekilde dozluyorum akm ve bulanıklığı optimize etmek istiyorum bunun için yapılan testler ile alakalı yardımcı olabilir misiniz ? Teşekkürler

Flaklatörlere Ca(OH)2 ve FeCl3 dozaj ile çöktürme yapıp yumuşak suyu savaklardan alıyoruz dairesel kazıyıcılı flaklatörümüz mevcut

Var evet

emretrmksntrlGüzel o zaman jar testi yapabilirsiniz.
- Aynı pH daki suya farklı koagülantlar dozlayarak en iyi çöktürmeyi yakalayın
- Sonra eğer gözlenmek isterseniz koagülant miktarını sabit tutarak farklı pH larda deneme yapabilirsiniz.

Jar testinin özü kimyasal arıtmadaki süreçlerin aynısı farklı kimyasal dozajlar ile Beherlerde yapmak ve en ideal dozajı yakalamak