Filtre press

Üyeler Görebilir
Arkadaşlar merhaba ; benim çökeltme tankımın üzerinde çamur birikmesi sorunu vardı.Bunu aştım fakat filtre presden şimdi çamur alamıyorum çok az çamur geliyor çamur yaşını bazen 3 bazen 2 tutuyorum.Daha fazla uzatmayı düşünüyorum acaba çamur tam çökmüyor mu yoksa başka bir nedeni mi var şimdiden teşekkürler.
 
Üyeler Görebilir
çamur çökmezse çıkış hattında çamur olur. Eğer yoksa böyle bir durum çökme vardır. imhoffla bir bak ne kadar çamurun var vs. filtreyi kontrol et mutlaka
 
Üyeler Görebilir
öncelikle çamur tankından bir miktar numune al ve mezürde biraz beklet ph kontrol et çamurun yukarı cıkıp su aşagıya çöküyor olabilir. 2. olarakta jar testi yapmanı tavsiye ederim stabil bir çamurun olmayabilir.
 
Üyeler Görebilir
@Rasim AHMETOĞLU Tesise göre değişir. Büyük endüstriyel tesislerde dekantör kullanmak daha mantıklıdır ama küçük tesisler içinse filtrepressler mantıklıdır.
Filtrepressin kuru madde oranı %30-35dir dekantör %20-25
Küçük tesislerde filtrepressler için işletme maaliyeti azdır, büyük tesislere nazaran. Filtrepresler çalışma mantığına bakıldığında küçük tesislerde mekanizmalarıyla açılıp kapanarak kendini temizler fakat büyük tesiste temizlik için ciddi iş gücü gerekir.
 
Üst