Firma tehlikeli atıkları almaya gelmiyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Anonim (d21e)
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Üyeler Görebilir
arkadaşlar sözleşmemizin olduğu bir firma tehlikeli atıkları almaya gelmiyor nedeni uzak bir şehirden geliyor bu nedenle bizim çevremizde yeterince miktar atık birikince geleceğini söylüyor (yol masrafı nedeniyle). Atık depolama süremiz 6 ayı geçmek üzere. Çıkış 6 ayı 1-2 hafta geçse sorun olur mu sizce daha önce başınıza geldi mi böyle bir durum?

Üyeler Görebilir
Aynı sorunun cevabını bende merak ediyorum. Bende 2-3 hafta geç gönderdim denetimde de fark edilmedi. Ama fark edilse sorun olur muydu bilmiyorum. Lütfen biri bizi aydınlatsın.

Üyeler Görebilir
Anonim (bbaa)gelen denetçiye göre değişir. ama durumu anlatırsanız anlayışla karşılayacaklarını umuyorum. ya da şöyle yapabilirsiniz. Atık miktarı 50 kg altı olacak şekilde kendiniz atığı firmaya teslim edebilirsiniz. MOTAT'tan 50 kg altı atık gönderimi kısmından kayıt oluşturup kendiniz gönderim yapabilirsiniz.

Üyeler Görebilir
istese idari yaptırım uygular ancak derdinizi düzgünce anlatırsanız gelen personelde anlayışlı biriyse sorun olmaz yinede bu tür duruma düşmemek adına alternatif firmalar bulmanızı tavsiye ederim

Son düzenleme:
Üyeler Görebilir
Üyeler Görebilir
Atık oluştuğu tarihten itibaren 6 ay içerisinde gönderilmeli. O nedenle atığın oluştuğu ve atık sahasına geldiği tarihi mutlaka kayıt altına alın. Atık gönderiminizden siz sorumlusunuz mevzuata uygunsuzluk olduğunda karşılığı idari yaptırım olur. Atık yağ firması gelmiyorsa bu siz ile onun arasındaki durumdur. Bunu sözleşme ve maddeler ile güvence altına almalı, böyle durumlardan dolayı oluşacak idari yaptırımları rücu edebileceğine dair yaptırımlarınız sözleşmede bulunmalı.
Alternatif olarak başka firmalar ile de görüşüp çalışabilirsiniz ki böyle durumlar meydana geldiğinde zor duruma düşen siz olmayınız.
Atığı göndermekle yükümlüsünüz para kısımları Çevre Mevzuatını bağlamaz. Çevrenin, çevreyi korumanın ve Çevre Mühendisliği'nin önemini muhasebe, satın alma, yönetim vs. kim varsa hissettirin ki tekrar başınıza böyle şeyler gelmesin.