Konu Sahibi
6.1.4 Planlama faaliyeti
Önemli çevre boyutlarını, uygunluk yükümlülüklerini, risk ve fırsatları,
7.kaynak maddesini, 8. Operasyonel kontrol maddesini, 9.1 İzleme ölçme analiz ve değerlendirme maddelerini
nasıl ve ne sıklıkta kontrol ettiğimizi tanımlamamızı ister.
Çevre yönetim proğramı tablosu hazırlayarak,
Çevre boyutlarını hangi aralıklarla nasıl kontrol ettiğimizi ve güncellediğimizi
Uygunluk yükümlülüklerini hangi aralıklarla kontrol ettiğimizi ve güncellediğimizi
tanımlamamız gerekiyor.
Örneğin:
Konu: Uygunluk yükümlülükleri
Kontrol yöntemi: Resmi gazete internet sitesi
Kontrol sıklığı: Haftada bir
Risk ve fırsatlarla ilgili planlamayı risk ve fırsatlar prosedüründe tanımlayabilirsiniz.
7. Kaynak maddesiyle ilgili planlamadan çevre el kitabında bahsedebilirsiniz.
8.Operasyonel kontrol maddesi ile ilgili
Operasyonel olarak planladığınız ve takip ettiğiniz konulardan bahsedebilirsiniz.
Örneğin:
Konu: Saha denetimleri
Kontrol yöntemi: Saha turu
Kontrol sıklığı: Ayda 1
9.1 İzleme, ölçme analiz ve değerlendirme
Burada ise ayrı bir formdan yada uygulamadan bahsetmiyor.
İzlediğiniz proses hedeflerini ve planlamasını çevre yönetim proğramında belirtebilirsiniz.
Yöntem tamamen bize bağlı. Yeterki bir yerde bu konuları nasıl planladığımızı belirtelim.
Örnek döküman paylaşan olursa çok sevinirim.
Benim paylaşmamı isterseniz yorum olarak belirtmeniz yeterli.
Ve diğer konu sadece planlamak yetmiyor, planladığınız şeylerin etkinliğini de değerlendirmeniz gerekli.
Örneğin: Çevre hedef ölçümü yılda bir planladınız. Etkinliğini, aldığınız aksiyonları belirtmeniz gerekiyor.
(hedefler konusunda daha detaylı göreceğiz)
Örneğin: Saha denetimlerini planlanan sürede yaptınız. Raporlamanız gerekiyor. Herhangi bir uygunsuzluk var ise DIF açarak aksiyon almanız gerekiyor.
Yani özetle diyor ki çevre yönetim sistemini etkileyen faaliyetleri planla, nasıl gerçekleştireceğini, nasıl ölçtüğünü anlat.
Gerçekleşmediğinde aksiyonlarını al.
Önemli çevre boyutlarını, uygunluk yükümlülüklerini, risk ve fırsatları,
7.kaynak maddesini, 8. Operasyonel kontrol maddesini, 9.1 İzleme ölçme analiz ve değerlendirme maddelerini
nasıl ve ne sıklıkta kontrol ettiğimizi tanımlamamızı ister.
Çevre yönetim proğramı tablosu hazırlayarak,
Çevre boyutlarını hangi aralıklarla nasıl kontrol ettiğimizi ve güncellediğimizi
Uygunluk yükümlülüklerini hangi aralıklarla kontrol ettiğimizi ve güncellediğimizi
tanımlamamız gerekiyor.
Örneğin:
Konu: Uygunluk yükümlülükleri
Kontrol yöntemi: Resmi gazete internet sitesi
Kontrol sıklığı: Haftada bir
Risk ve fırsatlarla ilgili planlamayı risk ve fırsatlar prosedüründe tanımlayabilirsiniz.
7. Kaynak maddesiyle ilgili planlamadan çevre el kitabında bahsedebilirsiniz.
8.Operasyonel kontrol maddesi ile ilgili
Operasyonel olarak planladığınız ve takip ettiğiniz konulardan bahsedebilirsiniz.
Örneğin:
Konu: Saha denetimleri
Kontrol yöntemi: Saha turu
Kontrol sıklığı: Ayda 1
9.1 İzleme, ölçme analiz ve değerlendirme
Burada ise ayrı bir formdan yada uygulamadan bahsetmiyor.
İzlediğiniz proses hedeflerini ve planlamasını çevre yönetim proğramında belirtebilirsiniz.
Yöntem tamamen bize bağlı. Yeterki bir yerde bu konuları nasıl planladığımızı belirtelim.
Örnek döküman paylaşan olursa çok sevinirim.
Benim paylaşmamı isterseniz yorum olarak belirtmeniz yeterli.
Ve diğer konu sadece planlamak yetmiyor, planladığınız şeylerin etkinliğini de değerlendirmeniz gerekli.
Örneğin: Çevre hedef ölçümü yılda bir planladınız. Etkinliğini, aldığınız aksiyonları belirtmeniz gerekiyor.
(hedefler konusunda daha detaylı göreceğiz)
Örneğin: Saha denetimlerini planlanan sürede yaptınız. Raporlamanız gerekiyor. Herhangi bir uygunsuzluk var ise DIF açarak aksiyon almanız gerekiyor.
Yani özetle diyor ki çevre yönetim sistemini etkileyen faaliyetleri planla, nasıl gerçekleştireceğini, nasıl ölçtüğünü anlat.
Gerçekleşmediğinde aksiyonlarını al.
A
Anonim (b813)
- Anonim (b813) Tarafından
-
02 Haz
Konu Sahibi