• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Görev tanımı

rahimegül

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
4 Ekim 2017
Firma
yok
İyi çalışmalar arkadaşlar çalıştığım kuruma denetim için geldiklerinde görev tanımınızı yapmanız gerekıyor ve bu dosyanızda olması gerekıyor denildi o. Görev tanımı nasıl yapılıyor yardımcı olabilir misiniz?
 
Görev tanımı dokümanı, her bir farklı sıfattaki personel/personeller için hazırlanması gerekiyor. Bu görev tanımı dokümanının içeriğinde şunlar olabilir:

- İş unvanı
- Rapor verdiği pozisyon
- Rapor veren pozisyon
- İş özeti
- Temel görevler ve sorumluluklar
- Pozisyonun gereklilikleri (Örneğin; eğitimin en az teknik lise düzeyinde olması gibi)

Eğer firmanızda 3 kalite sorumlusu, 1 genel müdür, 2 de finans sorumlusu varsa bu 3 farklı departmanda bulunan görevliler için 3 farklı görev tanımı oluşturmanız gerekiyor.
 
Kısa bir internet araştırmasında aşağıdakini buldum. Ekli dosya oldukça kapsamlı fakat fikir vermesi açısından yardımcı olacaktır.
 

Ekli dosyalar

  • Surdurulebilirlik-ISG-Cevre-ve-EYS-Muduru-Gorev-Tanimi.pdf
    178.4 KB · Görüntüleme: 73
Personel unvanı: çevre mühendisi
Departmanı: genelde fabrika müdürlüğü vs oluyor
Pozisyon amacı: çevre kanun ve yönetmelikler çerçevesinde işlemleri gerçekleştirmek, bilgi ve tavsiyelerde bulunmak vs.
Bağlı olduğu poziyon: fabrika müdürü ya da müdür yardımcısı ya da genel müdür vs.
Vekalet edecek pozisyon: siz yokken işleri kim yürütecek o kişinin ünvanı.
Görev ve sorumluluklar: amir emirlerine uymaktan tutun atık beyanı yapmaya kadar yaptığınız her işi kısa kısa maddeler halinde yazabilirsiniz.
Yetkiler: çevre ile ilgil vergi vs takip etmek onay vermek vs olabilir
Performans değerlendirme kriterleri: yasal süreçlerin zamanında gerçekleşmesi vs gibi şeyler olabilir
Yetkinlikler ve yeterlilikler: çevre mühendisliği mezunu olmak, takım çalışmasına yatkın, düzenli evrak takibi, iş takibi, office programlarını kullanmak vs gibi temel beceriler yazılabilir. Bahsettiğiniz denetim çevre yönetim sistemi kapsamındaysa 14001 çevre yönetim sistemi hakkında bilgi sahibi olmak şeklinde ekler yapılabilir.

Eğer çevre dışında başka bir göreviniz var ise mesela isg veya kalite yapıyorsanız; çevre mühendisliğinden bağımsız ayrı bir görev tanımı daha hazırlamalısınız. Ben kalite de yapıyorum görev tanımlarımı tek bir evrak üzerinde toparlamıştık ancak denetimde her görev için ayrı görev tanımı yapılması gerektiği söylendi.
 
merhabalar bana da Çevre Müh. görev tanımı lazım. Firmalarınızda İK tarafından sizlere iletilen bir evrak felan varsa yardımcı olabilir misiniz?
 

Ekli dosyalar

  • ÇYS Kurumsal Görev Yetki ve Sorumluluklar.xlsx
    21.8 KB · Görüntüleme: 10
Yardımcı olayım ama bu insan kaynaklarının işi. Kişi kendi görev tanımını yazamaz. Bu ne saçma bir iş yahu.
 
Üst