Hurda dükkanı açmayı düşünüyorum

Üyeler Görebilir
İyi günler ben hurda dükkanı açmayı düşünüyorum lisans için ne yapmam gerek aliminyum bakır sarı plastik pet demir koyacağım dükkana net olarak nasıl bir yol izlemeliyim

Üyeler Görebilir
Tehlikesiz Atık Geri Kazanımı veya Tehlikesiz Atık Toplama-Ayırma faaliyeti yapacaksanız aşağıdaki şartlar gerekiyor:

Bu işlemleri yürütmenin dışında Çevre İzin ve Lisans başvurusunda bulunulması gerekiyor eğer Geri Kazanım yapılacaksa. Dolayısı ile bunun için bir çevre görevlisi bulundurmanız ya da danışmanlık hizmeti almanız gerekmektedir. Çünkü bu işin ÇED kısmı, atık kısmı, yönetmelikte yer alan beyanları, bildirimleri, planları var.

Üyeler Görebilir
@MUSTAFA898

Önce GFB alıyorsunuz. 2100 TL. Tehlikesiz Atık Geri Kazanımı için lisans belgesi 9200 TL. Eğer Ambalaj Atığı da alacaksanız ek olarak 4.400 TL daha var ödemeniz gereken. Bunlar sadece izinlerin bedeli. Ezbere konuşmaya gerek yok aslında. Her şey sırasıyla. ÇED için bir firma ile anlaşacaksınız, onlar para isteyecek. Danışmanlık firması ile anlaşacaksınız, bunlara da aylık danışmanlık ücreti ödeyeceksiniz falan.

Üyeler Görebilir
Ambalaj atığı dediğiniz nedır ben demir bakır aliminyum pet pilastik alacagim ambalaj atağına giriyormu

Ben demir aliminyum bakır sarı pet plastik alacağım ambalaj atağına giriyor mu bunlar

Üyeler Görebilir
Yapmanız gereken tek bir iş var. Ya bir danışmanlık firmasıyla iletişime geçin yada bir Çevre Mühendisi ile çalışın.