içme suyu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Dmerve
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Üyeler Görebilir
içme suyu üretim tesisimizin kaynağında mikrobiyolojik buluntular var bunları nasıl engelleyebilirim depoda hiç bir sorun yok tek sorun kaynak yardımcı olabilirmisiniz

Üyeler Görebilir
Suyu başlangıç noktasında klolarlayıp son noktada bakiye klorun ölçümünü yaparsanız olayı çözersiniz. Sistemin son noktasında 0.0001 ppm klor çıkması bile sistemin dezenfekte olduğuna yeterli bir kanıttır. İl Sağlık Müdürlüğünde Çevre sağlığı veya belediyeden temin edebilirsiniz.

Üyeler Görebilir
Merhabalar, bende bu konu başlığı altında bir şey sormak istiyorum
Fabrika içerisinde personel kullanımı için yeraltı su kuyusundan su temin ediyoruz. Halk sağlık lab.a analizlerini yaptırıyoruz ama bu ölçümler için mevzuatta ölçüm sıklığı belirlenmiş midir?

Üyeler Görebilir
@Cem Yılmaz
Bizim firmada 6 ayda bir su analizleri yapılırdı. Şimdi dışarıdan hazır su geldiği için yaptırılmasına gerek kalmadı.

Üyeler Görebilir
@Olgaç Sürmelihindi

Sebil kullanıyor musunuz? Kullanıyorsanız bakımlarını(dezenfeksiyon vs) hangi aralıklarla yaptırıyorsunuz?..

Üyeler Görebilir
Merhaba İçme Suyunda sertlik tayininde kullanılan Amonyum klorür çözeltisi hazırlanırken; amonyum klorür sıvısı diye geçen sıvı kaç normallik hazırlanıyor? MERC marka ammonium chloride toz şeklinde satıyor sıvısının olmadığını söylüyor. Labaratuvar kitaplarında bunun hazırlanışını bulamadım. Yardımcı olabilir misiniz?