IFC Performans Standartları Formatları

Üyeler Görebilir
Merhaba arkadaşlar,

Bir firmamız IFC standartlarında planlamak yapmak istediğini ve bununla alakalı olarak bizden format ve planlama yapmamızı istedi. Ne yazık ki bu konuyla alakalı ( formatı ve planı) birşey bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.

İyi çalışmalar

Üyeler Görebilir
Lütfen mail adresi paylaşmayınız. Dosyaları forum üzerinden paylaşırsanız daha çok kişiye ulaşmış olacaktır. Sağlıcakla kalın..

Üyeler Görebilir
Bankalarda çalışan çevre mühendisi arkadaşlar varsa aramızda yardımcı olabilirler.Genellikle yabancı sermayeli bankaların kreditör olduğu projelerde önem arz ediyor.

Üyeler Görebilir
Akça TuranÜstad Merhaba,

Hazır beton tesisinde çalışırken Uluslararası Finans kurumundan (IFC) denetime gelmişlerdi. Ben hazır eton tesislerinde çevre ile ilgili yapılan işlemleri ve alınan belgeleri power pointte sunum haline getirerek gelen denetçiye anlatmıştım. Bu belgeler; Çevre İzin Belgesi, emisyon raporları, kanal bağlantı izin belgesi, atık yönetim planı onay yazısı, çed belgeleri, çökeltim havuzu giriş ve çıkış analizlerini, çökeltim havuzu dip çamurlarının verildiğine dair yazıları eklemiştim. Ayrıca saha denetimi de gerçekleştirilmişti. Gelen denetçi bizden ekstra bir şey hazırlamamızı istemedi. Siz de bu şekilde bir sunu hazırlayabilirsiniz. :)

Üyeler Görebilir
Üstadım rica ederim, bizden hrrhangi bir aksiyon veya yönetim planı hazırlanmasını istememişlerdi. Ama siz yine de sorun. 😊

Üyeler Görebilir
Çevre yönetim programı isteyebilirler (firmanın çevresel hedeflerini ve hedeflere yönelik aksiyonları), çevresel ölçüm ve izlemeler listesini isteyebilirler (atıksu analizleri, emisyon ölçümleri vb. ), Çevresel KPI ları sorgulayabilirler, yasal çevresel izin ve ruhsatlar, gibi detayları da isteyebilirler...uzun yıllar önce bir liman inşaatında bu şekilde istekleri olmuştu :)
[automerge]1603373129[/automerge]
Biz Çevre Yönetim Planı şeklinde bir doküman hazırlayarak hava, su, kimyasal yönetimi, atık yönetimi, çevre ruhsatları, acil durum yönetimi gibi ana başlıkları oluşturup uygulama dokümanlarını refere etmiştik. (tipik bir el kitabı gibi düşünün), aynı zamanda uygulanan çevresel mevzuatı da istemişlerdi :(

Üyeler Görebilir
Merhaba,
IFC (Uluslararası Finans Kurumu) standartları Çevresel ve Sosyal Yönetim Sistemi mantığını içermektedir. Özellikle kredi kullanmak isteyen yatırımcılar tarafından bankaların finansman desteğini verme öncesindeki ön değerlendirme ve ilerleme takibi için kullanılır. ÇSED (Çevresel ve Sosyal Etki Değerlendirmesi ) olarak da tanımlanıyor. Raporlamayı ÇSED formatı üzerinden yapabilirsiniz.
Ama toplamda 8 adet performans standardı mevcut. Bu standartlara göre raporlamada sadece çevre boyutları ele alınmıyor aynı zamanda, arazi değerlendirmesi, kültürel miras durumu, iş sağlığı ve güvenliği,kaynak verimliliği gibi başlıkları söz konusu. bu nedenle de multi disipliner bir değerlendirme gerekli. Tekil bu raporlamayı yapmak doğru olmaz.