• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Isg süreç planı

Kübra.G

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
Önder grup
Merhaba denetimde bizden isg süreç planı talep edildi yalnız bizim böyle bir dokümanımız yok. elinizde oluşturabileceğim örnek bir doküman mevcut mu acaba?

Kardeş forumumuz
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
adresinde bu sorunun cevabını bulabileceğinizi düşünüyorum.

Merhaba,

süreç planına iki yönü ile bakmak daha iyi olacağını düşünüyorum.
öncelikle sürece ait bir kaplumbağa diyagramı ile süreci tanıtan, girdilerini çıktılarını gösteren, performans kriterlerini anlatan süreç kartı yapılmaıs gerekiyor. hemen arkasına 2. sayfa olarak işi anlatan kısım akış halinde yazılmalıdır.
ekran görüntülerini paylaşıyorum, umarım faydalı olur.

1719821506162.png

1719821532077.png

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
atışkanNe yazıkki bulamadım isg uzmanlarımızla görüştüm isg süreç planı tek çatı altında düşünülemez şu an tutulan kayıtların hepsi birer süreç bunları tek çatı altında toplayamazsınız dediler. Ben de talep eden denetçiden varsa örnek istedim o da gönderemedi bana kısacası sonuca ulaşamadım. Ama kendilerininde bilgisi olmayan dokümanı benden isteyemezler hrhangi bir başlığı yazıp koysam onu da kabul edecekler demekki.

Basit bir şekilde aşağıdakileri yazdık, bunları tablolaştırdık;

Süreç girdileri: personel faaliyetleri, acil durumlar, iş kazaları, yasal koşullar, ekipman ve tazgahlar..
Süreç çıktıları: risk analizi, acil eylem planı, eğitim kayıtları, iş kazası raporları, kurul kayıtları vb.
Süreç kaynakları: personel, eğitim için ayrılan kaynaklar (eğitim salonu, eğitim materyalleri) vb.
İlgili dokümanlar: isg prosedürü vb.
Süreç formları: isg için oluşturulmuş tüm belgelerin isimlerini yazdık
Performans kriterleri: kaza sıklık/ağırlık oranı, iş kazası sayısı, meslek hastalığı sayısı vb.