Kimyasal kullanan firmalar

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ayznys
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Üyeler Görebilir
Merhaba arkadaşlar, prosesinde kimyasal kullanan firmaların yükümlülüklerini genel hatlarıyla özetleyebilir misiniz.
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler... @Cem Yılmaz

Üyeler Görebilir
kimyasak kayıt sistemi hakkında bilgi verir misiniz çevre bilgi sisteminde kayıt oluşturulurken seçilen bir uygulamamı. firmam üretim yapmıyor sadece kullanıyor kimyasalı @Melih Coşar

Üyeler Görebilir
@ayzenayas1992

Melih Bey zaten gerekenleri yazmış. Ben de şu eklemeleri yapayım. BEKRA beyan sistemi v3'e güncellendi. 1 Temmuz 2018'e kadar yapmanız gerekiyor.
Kimyasal Kayıt Sistemi (KKS) yönetmeliğinde aşağıdaki ibare geçiyor (2017'de çıkan):
" Tüm kayıt ettirecekler, 31/12/2020 tarihine kadar aşağıdaki bilgileri içeren ön-MBDF’yi Bakanlığın internet sayfasında yer alan Kimyasal Kayıt Sistemi aracılığıyla Bakanlığa iletir"

Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!

Online Çevre Bilgi Sistemi'nde açtırılıyor. Ancak henüz konu ile ilgili çalışma yapmadım, net bir bilgi veremeyeceğim. İlerleyen zamanlarda il müdürlükleri ya da bakanlıktan eğitim bekliyoruz.

Üyeler Görebilir
KKS (kimyasal kayıt sistemi)'yi ben bir sefer kullandım. Sistem genel olarak aslında KEK ve GBF bildirimlerini kapsıyor. Sisteme MSDS'yi komple yazıyorsunuz. Ancak benim kullandığım sıralarda tam işlevsel değildi. Şimdi nasıl çalışıyordur açıkçası bilmiyorum. Bir açıp kurcalamak lazım.

KKS bildirim sistemi içinde yardım dökümanı olacaktı. Onu da okuyabilirsiniz

Çok ayrıntılı bir şekilde yardımcı olacağını düşündüğüm web sayfası :
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!

Dökümanı da mesajın ekinde veriyorum.

Ekli dosyalar