Bağcan Dübek
Kayıtlı Kullanıcı
- Firma
- AKWEL AUTOMOTIVE
Merhaba arkadaşlar, netleştirmek istediğim bir kaç konu var.
Örneğin, yurt dışından temin ettiğim 1 ton sınırına bakmadan tüm kimyasallar için ön kayıt gerçekleştirdim. Fakat 2021-23 arası bu ön kayıt yaptıklarım içinden 1 tondan fazla ithal etmediğim kimyasallar mevcut. Bunların asıl kaydını kaydını gerçekleştirmicem dimi ? Ön kayıt yaptırmanın bu anlamda bir bağlayıcılığı var mı ? yada o kimyasalı tedarik etmeyi bıraktım diyelim ön kaydı silebiliyor muyum ?
Ön kayıt yaptırmadan 2021 sonrası direk asıl kayıt gerçekleştirebiliyor muyum ?
Örneğin, yurt dışından temin ettiğim 1 ton sınırına bakmadan tüm kimyasallar için ön kayıt gerçekleştirdim. Fakat 2021-23 arası bu ön kayıt yaptıklarım içinden 1 tondan fazla ithal etmediğim kimyasallar mevcut. Bunların asıl kaydını kaydını gerçekleştirmicem dimi ? Ön kayıt yaptırmanın bu anlamda bir bağlayıcılığı var mı ? yada o kimyasalı tedarik etmeyi bıraktım diyelim ön kaydı silebiliyor muyum ?
Ön kayıt yaptırmadan 2021 sonrası direk asıl kayıt gerçekleştirebiliyor muyum ?
Ancak 31.12.2023 sonrasında 1ton üstü madde için kayıt yapmadan (süreci tamamlamadan) imal /ithal edemezsiniz.
Ön kayıt yaptırmanın bu anlamda bir bağlayıcılığı var mı ?
ön mbdf gönderiminin amacı ; aynı maddeyi kayıt ettirecek firmaların kayıt masraflarının azaltılması amacıyla ortak kayıt yapabilmeleri için birbirleri ile iletişime geçebilmek.
Ön kayıt yaptırmadan 2021 sonrası direk asıl kayıt gerçekleştirebiliyor muyum ? Evet.
n.güngör
Kayıtlı Kullanıcı
- Firma
- yok
Cevabına itafen, ön kayıt yaptırmadan yapılacak kesin kayıtta herhangi bir cezai idari para cezası ya da ücret talepleri olacak mı Bakanlığın?
Ön kayıt sonuçta Bakanlığın KKDİK yönetmeliğinin uygulanabilmesi için planlayıp sunduğu sürecin bir parçası olduğundan
tabi ki yapılmalı . Firmalar da birbirileri ile veri akışı sağlayabilmeli ama 31.12.2020 den sonra ön kayıt yapılması nedeniyle cezanın söz konusu olacağını düşünmüyorum.