• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Kırsal Alanlarda Oluşan Organik Atıklar ve Bunlardan Biyogaz Üretimi

Fatih Özcan

Site Kurucusu
Katılım
7 Ara 2008
Konular
920
Mesajlar
4,303
Tepki puanı
5,984
Şehir
Yurt Dışı
Firma
ABL Group
13-15 Nisan 1994 tarihleri arasında Mersin üniversitesince gerçekleştirilen "Enerji ve Çevre" sempozyumunda da ortaya tekrar konulan ve tartışılan bir durum Türkiye'nin ucuz ve alternatif enerji kaynaklarına ihtiyacı olduğu; bu kaynakla-rın da özgün kaynakların olması gerektiği; enerji konusunda dışa bağımlı olmama-nın çok yerinde olacağı vurgulandı. Öz kaynakların ayrıca doğayı yok etmeden, ekolojik dengeleri bozmadan kullanılmasının gerekliliği doğrulandı. Enerji ihtiyacının "Sürdürülebilir gelişme" ilkesine bağlı kalarak karşılanması hedef olarak ortaya kondu.

Kırsal alanlarda çağdaş bir yaşamın sürdüğünü kabul eder veya en azından böyle bir yaşam tarzını hedeflersek; o zaman bu alanlarda oluşabilecek hayvan yemi olmayan veya olamayan organik atıkların varolacağından söz etmek mümkündür. Ayrıca evsel atıkların dışında, hayvancılıktan ve tarla tarımından kaynaklanan çeşitli yapı ve özellikte organik atıklar oluşabilmektedir. Atıksu arıtma tesisi çamurlarının, çöplerin ve kırsal faaliyet alanlarının oluşturduğu organik atıkların anaerobik stabilizasyonu sırasında metan gazı oluşmak mümkündür. Elektrik enerjisine dönüştürülebilen metan gazını teknik olarak kontrol altına alınıp değerlendirilmesi de zorunludur.

Prof.Dr. Ertuğrul Erdin tarafından hazırlanan dökümanın tamamına ekten ulaşabilirsiniz.
 

Ekli dosyalar

  • Kırsal Alanlarda Oluşan Organik Atıklar ve Bunlardan Biyogaz Üretimi.pdf
    113.5 KB · Görüntüleme: 206

kadir demir

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
2 Ağu 2011
Konular
0
Mesajlar
1
Tepki puanı
0
Cevap: Kırsal Alanlarda Oluşan Organik Atıklar ve Bunlardan Biyogaz Üretimi

paylamınız için çok sağolun
 

Zehra Yenideniz

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
18 Kas 2012
Konular
4
Mesajlar
51
Tepki puanı
45
Firma
Dekasan
Biyogaz Tesisi Örneği elinde olan var mı ? yada herhangi bir tesisin tesis bilgilerine ben nasıl ulaşabilirim acaba? enerji hesapları vs. tüm proje gerekiyor
 

Aydın Demirel

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
5 Nis 2013
Konular
36
Mesajlar
398
Tepki puanı
398
Firma
ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
MEVZUAT KISMINI BİR OKUYUN.
ORGANİK ATILARIN, HACİMLERİNİN AZALTILMASI VE ENERJİ ELDE EDİLMESİ AMACIYLA BİYOMETANİZASYON(BİYOGAZ) TEKNOLOJİSİ GÜNÜMÜZDE SIKÇA YAPILMAKTADIR. İSTANBULDA İSTAÇ'IN VE SAKARYA PAMUKOVADA "BİOSUN" FİRMASINA AİT ÇALIŞIR TESİSLER VAR. ŞU ANDA DA BİRÇOK İLDE YAPIMI DEVAM EDEN TESİSLER VAR. KENDİNİZE YAKIN BELEDİYELERİ ARAYARAK SORUN VE YAPIM AŞAMASINDADA OLSA ZİYARET EDİN. İYİ ÇALIŞMALAR
 

Ekli dosyalar

  • ATIK YÖNETİMİNDE BİYOMETANİZASYON TEKNOLOJİSİ.pdf
    2.1 MB · Görüntüleme: 60
  • BİYOGAZ.pdf
    1.9 MB · Görüntüleme: 52
  • BİYOMETANİZASYON.pdf
    14.3 MB · Görüntüleme: 45
Üst