Maden tesisleri hk.

Üyeler Görebilir
Arkadaşlar merhaba,

Maden sektörüne yeni giriş yaptığım için müşterimizden gelen bu mesajı anlayamadım. Bilen bir arkadaş yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

"Kategori B geçici faaliyet belgesi geçerlilik süresi bitti. Yükseltme çalışmaları tamamlandıktan sonra nihai denetim raporu onaylanmalı. Daha sonra Kategori A olarak yeniden uygunluk başvurusu yapılmalıdır."

Üyeler Görebilir
Merhaba,

Sanırım bahsettikleri yönetmelik bu:
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!

Yönetmeliğin EK 5'i Kategori A tesisler olarak geçiyor. Orada olmayan her maden tesisi de Kategori B olarak geçiyor. Ancak nihai denetim raporu konusunu ilk kez duydum. Bilen bir meslektaşımız varsa cevap verecektir diye umuyorum.

Üyeler Görebilir
Bahsettiğiniz firma SYDF den hizmet alıyor. SYDF bakanlığa son yani nihai raporu sunacak. Akabinde bakanlık yetkililer onaylı uygulama projesini göz bulundurarak yerinde inceleme yapacaklar. uygun bulunması halinde maden atığı depolama izin belgesi düzenlecek sizde bu belgeyi sisteme yükleyerek GFB alacaksınız.

Üyeler Görebilir
ardaunlu
Kategori B Tesis için Geçici Faaliyet Belgesi için geçerlilik süresi bitti ise üretim yapamazsınız.
Yükseltme çalışmaları sırasında Su Yapıları Denetim Firması tarafından kontrol edilerek rapor tutulması gereklidir. İnşaat çalışmaları bittikten sonra nihai rapor bakanlığa sunularak onaylatılmak tadır. Bu onay sonucunda Maden Atığı Depolama Tesisi Onay Belgesi alınmaktadır. Bu belge ile yeni GFB başvurusunu yapabilirsiniz.

Not: Maden Atıkları Yönetmeliği ve konu ile ilgili yayınlanan genel müdürlük duyurularını iyi okumanızı tavsiye ederim.

Üyeler Görebilir
@Yiğit KURT sektöre yeni girdiğim için duyurular neler bilmiyorum. elinizde yayınlanan duyuru var ise gönderebilirseniz çok sevinirim. Yönetmeliği okuduğumda da sizin bu yazdıklarınızı göremedim açıkcası.

Üyeler Görebilir
@ardaunlu hocam google yazdığınız zaman çok rahat ulaşabiliyorsunuz. ben yinede sizin için paylaşıyorum.

Çok spresifik bir konu, tavsiyem çok iyi araştırarak bilgi sahibi olarak hareket edin.

Ekli dosyalar