makina taşınması hakkında

Üyeler Görebilir
Merhaba ,
Bir firmam tesisindeki makinelerin kapasitesini artırmak için yeni makineler aldı.
şu anda kurulumu yapılıyor eski makineler tesisten çıkartıldı. İl müdürlüğüne bilgi vermemiz gerekiyor mu?
 
Üyeler Görebilir
@Evrem Yeşil

Öncelikle "Kapasitesini Artırmak" konusu olduğundan dolayı kesinlikle bilgi vermeniz gerekiyor. Ancak kapasite ne kadar artacak? Çevre izni alındığı döneme göre 1/3 oranında artıyor mu? Eğer artıyorsa, direkt olarak "Çevre İzni Kapasite Artışı" başvurusundan gitmeniz gerekiyor. Eğer 1/3'ünü geçmiyorsa, eskiden dilekçe ile bilgi veriyorduk. Onlar da mevcut iznin geçerli olup olmadığını belirten yazı veriyorlardı.

Bu arada ÇED durumunuz da önemli. Eğer mevcut ÇED görüşünüzü 1 KG/1 Litre/1 Adet dahi aşıyorsa, ÇED görüşünü yeniletmeniz gerekecek. Kapsam Dışı olsanız dahi, o dönem görüş aldığınız kapasite raporunuzda yazan miktarı aştığınız anda; ÇED KAPSAM DIŞI görüşünü de yeniletmeniz gerekiyor.
 
Üyeler Görebilir
Kapasite Raporu ivedi. Önce bi kapasite raporun çıksın bi önceki ile karşılaştır. Eski makineler çıkartıldı diyorsun yeni gelenler yerine. O yüzden kapasitende değişiklik olmama durumuda olabilir v.s.
 
Üst