Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Membran prosesleri işletimi sırasında karşılaşılan işletim problemleri nelerdir ve çözüm yolları ne olmalıdır ? Bu soruya dair bir yanıt bulamadım acaba konuya dair bilgisi olup yardımcı olabilecek varmı
Daha çok AKM den kaynaklı olarak tıkanmalar söz konusu olabilir. Zaman zaman geri yıkama işlemi yapılarak bu giderilebilir. Ama tesis tasarımında membranın akısının iyi seçilmesi gerekli ve tabi kullanıcak olan membranın iyi belirlenmesi gerekli bunlara dikat ederseniz güzel bir proses olduğunu görürsünüz.
[automerge]1591297864[/automerge]
[automerge]1591297931[/automerge]
Bu arada konuyla ilgili olarak Prof. Dr. BÜLENT KESİKİNER Hocamız oldukça başarılı
yüksek lisans tezimde araştırdığım bir konu mesela membran biyoreaktörlerde kirlenme, kaçınılmaz bir sorundur bunun temizliği için güzel review makale var paylaştım öm.den
Bu site, içeriği kişiselleştirmek, deneyiminize uyarlamak ve kayıt olmanız durumunda giriş yapmanızı sağlamak için yasal düzenlemelere uygun çerezler (cookies) kullanır.
Bu siteyi kullanmaya devam ederek, çerez kullanımına izin veriyorsunuz.