Motat 2018 Yılı Atık Beyanı İle Alakalı 31.12.2018 Tarihli Duyuru !

Üyeler Görebilir
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından MOTAT Atık Yönetim Uygulaması ile alakalı 31.12.2018 12:38 saatinde yapılan duyuru aşağıdadır;​
Bilindiği gibi, 2 Nisan 2015 tarihli ve 29314 sayılı Resmi Gazete’ de yayınlanarak yürürlüğe giren Atık Yönetimi Yönetmeliği’ nin 9. Maddesinin 1. Fıkrasının ğ bendi kapsamında, atık üreticilerinin yıl içinde gönderimini yapmış oldukları tehlikeli ve tehlikesiz atık beyanları, Atık Beyan Sistemi (TABS) üzerinden her yıl yapılmaktadır.​
2018 yılı için TABS beyan girişi, 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren, 31 Mart 2019 tarihine kadar Atık Yönetim Uygulaması kullanıcılarına açılacaktır.​
MoTAT kayıtlarından atık beyanlarının otomatik oluşturulması işlemi bu yıl hizmete alınmamıştır. 2018 yılı beyan işlemlerinin önceki yıllarda olduğu şekilde Uygulama üzerinden kullanıcıların kayıtları ile gerçekleştirilmesi gerekmektedir.​
2018 Beyan girişi işlemleriyle ilgili detaylı bilgi için Yardım Dokümanları menüsünde bulunan beyan girişi videoları incelenebilir.​
2018 yılı içinde tehlikeli veya tehlikesiz atığı oluşmuş olan tesisler, Tehlikeli ve Tehlikesiz Atık Beyan Formu Oluşturma (TABS): Beyan Edilecek Atığım Var videosunda anlatıldığı şekilde beyan yapacaktır.​
2018 yılı içinde tehlikeli veya tehlikesiz atığı oluşmamış olan tesisler, Tehlikeli ve Tehlikesiz Atık Beyan Formu Oluşturma (TABS): Beyan Edilecek Atığım Yok adlı videoda anlatıldığı şekilde beyan yapacaktır.​