Oteller için atık yönetimi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan çevreciayşee
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Üyeler Görebilir
Merhaba arkadaşlar, otellerin alması gereken sertifika için atık yönetimi soruluyor. Atık yönetim planı yeterli midir? Bu konuda çalışma yapan arkadaşlar varsa yardımcı olur musunuz?

Üyeler Görebilir
Sıfır Atık Belgesi için oda sayısına göre en erken 31 Aralık 2020 ye kadar(eğer uzatmazlarsa) süreleri var. sertifikada onu soracaklarını sanmam. Atık Yönetim Planı onayı varsa atık alanları atık ayrışımları da uygundur diye düsünüyorum.
siz atık yönetim planınına ek olarak bir de atık protokolü hazırlayın tüm atıklarla ilgili (covid atıklari da dahil) otel yetkilisi imzalasın soran olursa onu da gösterirler.

Üyeler Görebilir
Tarih kısıtlaması verilmemiş konuyu açan kişi tarafından. Genel yönetim planından bahsettim. Zaten Sıfır Atık Belgesi için 2-3 ay içerisinde başlamaları lazım ki ancak tamamlansın.

Üyeler Görebilir
Teşekkür ederim evet Haziran ayı içerisinde denetimler gerçekleşecek, o nedenle sıfır atık için hala bir gelişme de bulunmuyorlar. ancak sadece atık yönetim planları onaylı olan tesislerim için ayrıca bi prosedür şeklinde hazırlamak aklıma gelmemişti