plastik geri dönüşüm risk analizi konusunda yardımcı olablirmisiniz

Üyeler Görebilir
merhaba plastik geri dönüşüm firmasını risk analizi yapmak için yardımcı olabilirmisiniz degerli görüşlerinizi bekliyorum

Üyeler Görebilir
Risk analizi bulunduğum firmada hazırladık. İlk defa hazırlayacaksanız nereden başlayacağınızı bilemiyorsunuz onunla ilgili şu şekilde düşünürseniz muhakkak kolaylık sağlayacaktır.
çalıştığımız firmalardan birinin isg uzmanıyla görüşürken adım adım risk analizi diye bir sistem geliştirdiklerini ve bu sistemi fine-kinney metoduna entegre ettiklerini öğrendim. Çok daha kolay olduğunu düşünüyorum şöyle ki proses özetine benzer bir çalışma yaparak tesiste yapılan işleri bölümlere ayırmak (presleme ünitesi, kırma makinesi gibi) ve her bölümde yapılacak olan işi adım adım yazmak ( ürün ayırma bandına gelir, kırma makinesine üstten dökülür, bıçaklar yardımı ile plastik küçültülür gibi) ve daha sonra proses özetini bitirdikten sonra her adımda oluşabilecek riskleri değerlendirmek (örneğin kuru kırmadan oluşan toz, preslemede el sıkışması). Daha sonra da tesis genelinde oluşabilecek riskleri değerlendirip (yürüyüş yollarının işaretlenmesi, ısınma koşulları, acil toplanma alanı, yangın tüpü, elektrik dolapları güvenliği gibi)raporu bitirmek.