• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Proje onay dosyası

caglary

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
4 Nisan 2009
Merhabalar

Evsel ve endüstriyel karakterli 15 m3-gün kapasiteli bir tesis için proje onayı almam gerekiyor, örnek bir dosyayı nerden bulabilirim.

Teşekkürler
 
Öncelikli olarak proje onay dosyası genelgesi var onu okumanı tavsiye ederim.
Proje onay dosyasını çevre orman müdürlüğüne sunacaksan kesinlikle antetli kagıdını kullanmalısın. Proje onay dosyasının önemli detayları;
1- Ek 3 formunu eksiksiz doldurtmalısın
2-En çok dikkat edilen kısım ise, suyu nereden temin ettikleri kuyudan mı şebekeden mı vb, atıksu arıtma tesisinden çıkan arıtılmış su nereye deşarj ettikleri bazı yerlerde dereye ve denize deşar etmek yasaktır. Sadece bahçe sulamada kullanmalısın.
3- Evsel nitelikli biyolojik arıtma tesisi yapacaksan konut içinse konutr sayısı x 4 almalısın.
4- Kimyasal arıtma tesisi içinse; üretim akım şemasında su ile olan ilişkisi
5- Genel yerleşim planında ayrıntlı kanalizasyon çizimi. Atıksu ve temiz su hatlarının ayrıntılı gösterilmesi lazım.

Birçok sey daha var. Atıksu arıtma tesisi hangi sektör için yapılacak daha ayrıntılı bilgi verirsen ona göre örnek gönderirim.
Bende proje onay dosyası çok.
Ben proje onaycıyım.
 
Nefize hanım ilginiz için teşekkür ederim öncelikle, yer tekirdağ da yani tekirdağ çevre ve şehircilik il müdürlüğüne başvurucam, sektör su kirliliği kontrol yönetmeliğinde Tablo 5.8: Sektör: Gıda Sanayii (Hayvan Kesimi Yan Ürünleri İşleme ve Benzeri Tesisler) grubuna giriyor. Bununla ilgili örnek bir proje onay dosyası varsa çok memnun olurum.
 
Buluruz sorun değil. Fakat giriş atıksu değeri nedir? Nasıl bir proses kullancaksın. Proje onay dosyaları sürekli sistem ve ardışık kesikli olarak iki şekilde hesaplamaları var. Şahsi düşüncem sürekli sisteme göre dizayn edilmesi gerekir. Proses belli ise ona göre proje onay örnek dosyası göndereyim.
 
Bende konu ile alakalı bir bilgi almak istiyorum. Şantiyede paket arıtma var. daha önceki şantiyede kullanılmış proje onayı var. yeni şantiyede kullanılması için tekrar proje onayı almak gerekiyor mu yoksa adres değişikliğini il çevreye bildirsek yeterli midir? kullanıcısı ve çalışan sayısı aynı. Bu arıtmayla ilgili oılarak şöyle de bir sıkıntı var. arıtma ile dere arasından karayolu geçiyor. karayolunu açmak için(deşarj hattı için) 35 bin TL istiyor karayolları. şimdilik arıtıp toprağa veriyor suyu. sanırım sıkıntı bu. hem arıtmanın çalışması hem toprağa vermesi sıkıntı sanıyorum.
Herhalde kafanızda anlattıklarım canlanmıştır. Böyle bir durumda neler yapılması gerekiyor?

ayrıca belediyede vidanjör bulunmamaktadır
 
Merhaba Nefize hanıım, tesis ile ilgili bilgiler şöyleki;

Debisi 15 m3-gün, KOİ si 1071 mg-lt sistem kesikli tipte. iletişim bilgilerinizi verebilirseniz autocad formatında size akım şeması iletebilirim. Ayrıca 40 m3-gün kapasitesinde yine kesikli tipte evsel kaynaklı atıksu için arıtma tesisi işi içinde proje onayı almam gerekmekte bu sistemler içinde farklı bir tip proje onay belgesi gerekiyorsa bunuda sizden rica edicem.Bir de bir müşterimim inşaatı yapılmış şkilde bir arıtması var biz sadece mekaniğini yüklenicez. Tesise inşaatı yapılırken bir onay belgesi alınmamış, biz onay belgesine başvurduğumuzda bir sıkıntı çıkar mı? Teşekkürler.
 
tekirdağ il çevre proje onay dosyaları konusunda önceye nazaran işi daha sıkı tutmaya başladı. basit bir evsel atıksu proje onayı için bile denetlemeye gelebiliyorlar.size tavsiyem bundan önce bu bölgede bu işi yapmış deneyim sahibi uzmanlardan yardım almanız. ayrıca ergene havzası için özel bir genelge yayımlandı.proje onayda yönetmeliğe göre değil de geçen ay yayımlanan genelgeye göre çıkış suyu karakteri belirleyip proje onay dosyası hazırlamanız tavsiyemdir.
 
yardımcı olmak isterim. Ama tam olarak hangi konuda bilgilenmek istiyorsunuz anlayamadım? Yani tesisinizin kapasite teknoloji çizim vb gibi eksiklikleri mi var yoksa dosya formatında mı bir sıkıntınız var?
 
Ek-4 te zaten ana başlıklar verilmiş. Sizden istenen yaptığınız tasarımı belirlenen formata göre aktarmanız. Takıldığınız bölümlerle ilgili sorularınız varsa onları cevaplamaya çalışalım..Örneğin 7. Atıksu Miktarları, Türü ve Proje Debi Hesapları: (evsel atıksuyunuz varsa miktarını nasıl hesapladığınızı bu bölümde vereceksiniz.toplam nüfus veya çalışan sayısı ile kişi başı seçtiğiniz su tüketim miktarını çarptığınızda bu miktar ortaya çıkar.Burada kişi başı su tüketim miktarını neye göre seçtiğinizi kaynak olarak belirteceksiniz.endüstriyel atıksu ise miktarlarla ilgili bilgileri zaten işletmeden almış olacaksınız.Birim ürün başına veya prosese göre bunu da belirteceksiniz.Atıksu ana kirletici parametreleri için literatür verilerini kullanabileceğiniz gibi işletmeye ait atıksu analizlerini de kullanabilirsiniz. Tasarım esasları bölümünde de sırasıyla seçtiğiniz ünitelerin hesaplarını formülleri,yaptığınız kabul ve kullandığınız kaynakları belirterek yazacaksınız.Alternatif yöntemlere göre karşılaştırmasını yapacaksınız.Ders notlarınızı,kaynak kitapları toplayın.İlk projenizde daha fazla zaman harcar,daha fazla araştırma yaparsınız ama bu şekilde çalışmanın size katkısı daha çok olur.
 
ilginize teşekkür ederim.proje onayı yapacak olduğum tesis alabalık yetiştiriciliği yapan bi tesis sadece dinlendırme havuzu ve tambur eleklerden geçerek camur çöktürme kısmına geçme aşamalarından oluşuyor ve havuzun boyutları bellı yanı kabul yapamıyorum havuzalrın enı boyu derınllıklerı var kabul yapmadan yazssam olur mu?
Birde 5. kısımda hammadde atıksu ilişkisi var o kısma fiziksel arıtma tesisi olduğu için değerlendirme dışı mı bıraksam yoksa balık yetişriciliğinin aşama aşama nasıl yapıldığını yazmalımıyım?
 
Merhabalar

belediyemize bağlı evsel atık su arıtma tesisinin kesin proje raporu 2006 yapılıp iler bankasından onaylandı fakat çevre bakanlığından yapan firma onaylatmamış deşarj izni almak için çevre bakanlığın onaylatmak için kesin proje raporu onlara göndersem yeterli mi ? ve çevre bakanlığına mı yoksa çevre il müdürlüğüne mi gönderiyim

belediyemize bağlı evsel atık su arıtma tesisinin kesin proje raporu 2006 yapılıp iler bankasından onaylandı fakat çevre bakanlığından yapan firma onaylatmamış deşarj izni almak için çevre bakanlığın onaylatmak için kesin proje raporu onlara göndersem yeterli mi ? ve çevre bakanlığına mı yoksa çevre il müdürlüğüne mi gönderiyim
 
osb ye kurulacak atıksu arıtma tesisi için ihaleye çıkılacaktır. yeni çıkan AAT proje onay genelgesine (2012/9) göre proje onay dosyasını baştan sona ihaleyi alan firmamı hazırlayıp onaylatacak .
 
@segnan
Bu tamamiyle şartnameyle alakalı bir durumdur. Eğer şartnameniz de 'yüklenici firma yapmalıdır' tarzı belirtilmişse, yüklenici firma yapmak zorundadır. Belirtmemiş ise yapmak zorunda değildir. Tavsiyem ihale şartnamesini incelemenizdir.
 
@Nefize Yıldız
nefize hanım merabalar benm de manyetit madeni zenginleştirme tesisinde bulunan filtre ve havuzlar için atıksu arıtma proje onay dosyası hazırlamam gerekiyor. dosyada tüm tesisi baz alarak mı bi dosya hazırlamalıyım yoksa filtre ve havuzlar için mi dosya hazıramalıyım cünkü iişin içinde cizimler var. fakat filtre tesisle bir bütün umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir.:)
 
Üst