Renk Giderimi Hk.

Üyeler Görebilir
Arkadaşlar merhaba,
danışmanlık hizmeti verdiğim kırklareli bölgesinde bulunan tekstil firması için arıtmamızda iç izleme amacı ile alınan numunelerde renk parametresine baktırmamız gerekiyor mu?İl çevrenin bu parametre ile ilgili tutumu nedir ? Renk parametresi maalesef sınır değerleri sağlamamaktadır. İç izleme numunelerine dahil ettiğimde raporlarda değeler aşıldığı görüldüğünde nasıl bir yol izlemem gerekir?
Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum :)
 
Üyeler Görebilir
MÜGE123
Merhaba,

Kırklareli İl Çevre, renk parametresine bakılmasını istemektedir. Sınır değerleri aşarsanız şöyle bir işlem yapılıyor; 10 gün içerisinde 2 adet daha numune alınıyor. Toplamda 3 numunenin ortalamasını sisteme giriyorsunuz. Eğer parametrelerin ortalaması sınır değeri aşarsa ceza yiyorsunuz. Bu arada ilk iç izleme sınır değeri aştığında İl Müdürlüğüne bilgi vererek diğer iki numunenin de alınması gerekiyor.
 
Üyeler Görebilir
Önceki cevapları görüntüle…
Üyeler Görebilir
MÜGE123Biyolojik arıtmaya giren ve çıkan parametreler hakkında bilgi verebilir misiniz? Hangi tür bir proses işliyor?

Renk sonradan mı bozuldu? Tesisin kapasitesi nedir? Ek bilgileri verebilir misiniz? Kimyasal arıtma yok ise renk giderimi konusunda sıkıntı yaşamak mümkün.

Kimyasal arıtma havuzlarınız olsa idi kireç-demirIIIklorür ile nispeten ucuza işin içinden çıkabilirdiniz. Renk giderici için özel bir kimyasal almak gerçekten pahalıya gelebilir, evet.
 
Üyeler Görebilir
merhaba
benzer bir durumla karşılaştım.. ilk numunede bir parametre çok yüksek, diğer iki numunede 0 çıksa bile ortalama sınır değeri sağlamayacak.. yinede 2 numune alınmalı mı? ayrıca %20 sınır değer aşma opsiyonu, 3 numune ortalamadında da geçerli mi?
bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim.. teşekkürler.
 
Üyeler Görebilir
Merve BayraktarMerhaba,

%20 sınır değer konusu anlık numune alımları için geçerlidir. Eğer anlık olarak vermiyorsanız, %20 konusuna bakılmamakta. Kaldı ki iç izleme numuneleri için muhtemelen ya 2 saat ya da 24 saatlik veriyorsunuzdur. Bu nedenle bu konuya hiç takılmadan diğer soruya geçiyorum.
Benzer bir durumda bir arkadaşımın İl Müdürlüğüne konuyu dilekçe ile bildirdiğini ve diğer iki numuneyi aldırmadığını duydum. Her türlü haber vereceğiniz için, ilk iş olarak İl Müdürlüğünden telefonla görüş almanızı öneririm. Muhtemelen sizden de aynı şeyi yapmanızı isteyecekler. Her türlü o cezayı kesmiş olacaklar zaten, neden bir daha 2 numune parası versin firma haklı olarak.
 
Üyeler Görebilir
İyi günler dilerim.
Renk giderimi için jar testi numune yerinde mi yapılmalı, yoksa kargo ile numune gönderilerekte yaptırılabilir mi?
 
Üst